Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

ΠΣΑΚ: «Για πολλούς αθλητές υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης και πάνω απ’ όλα βάζουμε υγεία μας»

Ο ΠΣΑΚ συζήτησε με τον ΕΣΑΚΕ μέσω τηλεδιάσκεψης τόσο για τα συμβόλαια και τους μισθούς των παικτών όσο και το ότι προέχει η υγεία και το μπάσκετ είναι δευτερεύοντως σημασίας.

Ο ΠΣΑΚ στην τηλεδιάσκεψη με τον ΕΣΑΚΕ κατέθεσε τις προτάσεις του σχετικά με τα συμβόλαια και τους μισθούς των παικτών, επισημαίνοντας ότι για πολλούς αθλητές τίθεται θέμα επιβίωσης. Επίσης υπογραμμίζει ότι πάνω από όλα πρέπει να βάζουμε την υγεία μας και το μπάσκετ  έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Όσα αναφέρει ο ΠΣΑΚ στην επίσημη ιστοσελίδα:

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ αντιπροσωπείας των ΠΣΑΚ και ΕΣΑΚΕ, με τους ιδιοκτήτες των 14 ομάδων της Basket League.

Ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών κατέθεσε τις προτάσεις του, οι οποίες αφορούν τα συμβόλαια των παικτών, σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Υπουργείο και την Ομοσπονδία, οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα. 

Συζητήθηκε το ποσοστό που θα καταβληθεί στους καλαθοσφαιριστές, ενώ έγινε μεγάλη αναφορά στους αθλητές οι οποίοι είναι χαμηλόμισθοι και προτείναμε να πάρουν ακέραιο το συμβόλαιο τους.

Για πολλούς αθλητές υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης και όπως είναι γνωστό, το μπασκετ έχει ημερομηνία λήξης.

Τέτοιου είδους συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά και με τη συμμετοχή όλων των φορέων, προκειμένου να βρίσκουμε λύσεις σε όλα τα εμπόδια που παρουσιάζονται και να ανταλλάζουμε ιδέες για την ανάδειξη του αθλήματος που αγαπάμε και υπηρετούμε.

Μην ξεχνάμε βέβαια τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε και ότι πάνω απ’ όλα βάζουμε υγεία μας. Το μπασκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ