Ακολουθήστε μας

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σφαιρόπουλος: «Δεν θα μπορούσα να δουλέψω στον Παναθηναϊκό»

Στην ΕΡΑ Σπορ μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τον προπονητή της Μακάμπι να μιλά για το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποια ημέρα στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, αλλά και του Παναθηναϊκού!

«Εγώ γενικά στην προσπάθειά μου όλα τα χρόνια κρατάω χαμηλούς τόνους. Κοιτάζω μόνο την δουλειά μου. Υπήρχαν στιγμές που είπα κάτι παραπάνω. Καμία φορά παρασύρεσαι ή πρέπει να αντιδράσεις. Ό,τι κάνω, το κάνω με σοβαρότητα, σεβασμό και σεμνότητα. Κάθε προπονητής θεωρεί τιμή του να εκπροσωπεί την Εθνική ομάδα της χώρας του. Εγώ ήμουν εκεί για δύο θητείες. Είναι πολύ σημαντικό να υπηρετείς την Εθνική. Αυτή την στιγμή έχει τον Θανάση Σκουρτόπουλο, δεν ξέρω τι θα γίνει με τον κύριο Πιτίνο. Τα έχει πάει πολύ καλά ο Θανάσης, δεν αξίζει να συζητάμε κάτι άλλο», υποστήριξε ο Έλληνας προπονητής, που στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό.

«Τον Παναθηναϊκό τον σέβομαι ως ομάδα. Είναι μία ομάδα που έχει κρατήσει υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, όλα τα χρόνια με την οικογένεια του κυρίου Γιαννακόπουλου. Κάθε ομάδα έχει την ιστορία της. Είναι δύσκολο στην Ελλάδα να πας σε μία ομάδα, όταν ήσουν στην μεγάλη αντιπαλό της. Μπερδεύεται το πράγμα, μπερδεύεται ο κόσμος. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο».

«Δεν έχουμε ζήσει ξανά κάτι αντίστοιχο. Θα βρεθούν λύσεις, θα τις δούμε στην πορεία. Πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση απ’όλες τις πλευρές. Ο αθλητισμός πρέπει να βρίσκεται στο πρώτο πλάνο, έτσι να το δουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Τηρείται στάση αναμονής, για να δουν οι ειδικοί πότε θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς και σε ποιον βαθμό θα γίνει αυτό. Η Euroleague περιμένει τους χορηγούς, εμείς ακούμε πολλά σενάρια. Δεν μπορούμε αν μιλήσουμε γι’αυτό εμείς. Η Μακάμπι στηρίζεται περίπου στο 50% στα εισιτήρια διαρκείας. Αν χάσει αυτό, θα χάσει και μεγάλο μέρος της δυναμικής της. Η ομάδα στηρίζεται εκεί και στους χορηγούς. Είναι ρευστό το μέλλον για όλες τις ομάδας. Θα επηρεαστούν όλοι οι συμμετέχοντες, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά σε όλη μας την ζωή. Θα χάσουμε όλοι οικονομικά, σίγουρα».

Ο Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε και στο τι αντιμετώπισε στο ξεκίνημα του στον πάγκο της Μακάμπι.

«Ήταν μπερδεμένα τα πράγματα στην αρχή. Υπήρχε αναταραχή, αμφισβήτηση, καθόλου εμπιστοσύνη. Δώσαμε ηρεμία στον κόσμο και στην ομάδα. Όταν είδαν ότι κάτι άλλαζει και ότι η ομάδα παίζει κάτι, τότε ο καθένας πήρε τον ρόλο του και αυτό φάνηκε. Έτσι έγινε με τον Ουίλμπεκιν. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να ηγηθεί. Είναι ένας από τους αγαπημένους παίκτες της κερκίδας. Ο κόσμος πίστεψε σε μένα από την αρχή».

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε και για τον λόγο που προτίμησε να παραμείνει στο Τελ Αβίβ και να μην επιστρέψει στην ελλάδα.

«Στην Ελλάδα γίνεται πολύ καλή δουλειά. Οι ειδικοί έχουν βγει μπροστά και προσπαθούν να προφυλάξουν τον κόσμο. Αυτό είναι καλό. Εμείς μείναμε στο Ισραήλ. Δεν θέλαμε να ρισκάρουμε και να πετάξουμε. Δεν ξέραμε τι θα γίνει επαγγελματικά. Αν φεύγαμε επίσης, θα έπρεπε να μείνουμε 14 μέρες στην καραντίνα. Το παιδί πηγαίνει σχολείο εδώ, έπρεπε να είμαι κοντά στην ομάδα. Υπήρχαν πολλοί λόγοι».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στον Ντένι Αβντίγια, ο οποίος ετοιμάζεται για το ΝΒΑ:

«Ο Ντένι είναι παίκτης του ΝΒΑ, θα μπορέσει να καθιερωθεί και να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Έχει καλή νοοτροπία, δουλεύει σκληρά. Θα τον δούμε ψηλά στο Draft, θα πάει καλά γενικότερα».

Τέλος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επισήμανε και τις διαφορές ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ελλάδα.

«Όλες οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο έχουν πίεση. Όταν είσαι ξένος, αισθάνεσαι την πίεση, αλλά δεν ξέρεις να διαβάζεις και δεν το αντιλαμβάνεσαι στο 100%. Στην Ελλάδα για παράδειγμα καταλαβαίνουμε καλύτερα τι γίνεται».

Περισσoτερα για ΜΠΑΣΚΕΤ