Ακολουθήστε μας

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σφαιρόπουλος: «Το μπάσκετ πρέπει να το παρακολουθεί ο κόσμος από τα γήπεδα»

Για τον τρόπο και τις διαφορές με τον οποίο έχουν αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό η Ελλάδα και το Ισραήλ, αλλά και το ενδεχόμενο επιστροφής στην αγωνιστική δράση χωρίς κόσμο στις εξέδρες, μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό “ΣΚΑΪ”.

Αναλυτικά ο Έλληνας προπονητής μίλησε:

Για το τι συμβαίνει στο Ισραήλ:

«Είναι περίπου τα ίδια με αυτά που βλέπουμε στην Ελλάδα. Μένουμε όλοι στο σπίτι, βγαίνουμε μόνο για σούπερ μάρκετ ή φαρμακείο. Με μάσκες, με γάντια, πλένουμε καλά τα χέρια. Πάνω κάτω η χώρα είναι στα ίδια πλαίσια με την Ελλάδα. Έχουν κάνει πολλά τεστ στο Ισραήλ, αυτή είναι η διαφορά με την Ελλάδα».

Για την διακοπή της αγωνιστικής δράσης:

«12 Μαρτίου μας ενημέρωσε η Euroleague και μας ανακοινώθηκε ότι δεν θα παίξουμε. Από εκεί και πέρα σταματήσαμε τα πάντα.  Το πρωτάθλημα έχει διακοπεί αλλά δεν έχει λήξει οριστικά. Όλοι περιμένουμε τους ειδικούς να αποφασίσουν. Υπάρχουν σκέψεις να γίνουν τα παιχνίδια χωρίς φιλάθλους, αλλά εγώ είμαι κατά, γιατί το μπάσκετ πρέπει να το παρακολουθεί ο κόσμος από το γήπεδο. Στον αθλητισμό αυτό που κάνουμε όλοι, κυρίως οι παίκτες, το κάνουμε για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Αν λείπει ο κόσμος χάνεται η ομορφιά του αθλήματος».

Για τον τρόπου που αντιμετωπίσει η Ελλάδα τον κορονοϊό

«Είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπου που έχουμε αντιμετωπίσει την πανδημία. Σίγουρα ήταν πολύ σημαντικό ότι οι ειδικοί αποφάνθηκαν στο τι πρέπει να κάνουμε και τους εμπιστευτήκαμε. Αυτό λίγο ως πολύ έχει γίνει και στο Τελ Αβίβ, γι αυτό δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα και νεκροί. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το κράτος λειτούργησε».

Για την παραμονή του στο Ισραήλ:

«Η οικογένεια μου είναι εδώ, ο γιος μου πηγαίνει σχολείο εδώ, κάνει virtual μαθήματα. Αυτός ήταν και ένας λόγος για τον οποίο δεν επέστρεψα στην Ελλάδα».

Περισσoτερα για ΜΠΑΣΚΕΤ