Σέρτζιο Σκαριόλο και Φακούντο Καμπάτσο μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου της Euroleague ενόψει του Final Four:
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των Μαδριλένων:
«Ειλικρινά, νιώθω καλά που είμαι εδώ. Στο Final Four βρίσκονται οι τέσσερις καλύτερες ομάδες, πραγματικά οι καλύτερες ομάδες. Προσωπικά, είναι πολύ όμορφο που βρίσκομαι εδώ.
Η EuroLeague δεν αποτελεί εμμονή για μένα. Πολλοί σπουδαίοι προπονητές δεν έχουν κατακτήσει την EuroLeague, όμως παραμένουν σπουδαίοι. Θυμάμαι τότε, στην Αθήνα, στο Final Four με τη Μάλαγα, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Φέτος έχουμε σημαντικούς τραυματισμούς, όμως είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ».
«Νομίζω ότι το κλειδί είναι πάντα η ισορροπία: να μην αφήνεις το συναίσθημα να σε παρασύρει και να γεμίζεις αυτοπεποίθηση από το γεγονός ότι βρίσκεσαι στο Final Four. Όλες οι ομάδες προσπάθησαν να φτάσουν εδώ, οπότε πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και στη λήψη αποφάσεων. Αν είσαι υπερβολικά συναισθηματικός, ίσως να μην τα καταφέρεις. Πρέπει να ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Η άποψή μου είναι να βρεις ισορροπία ανάμεσα στο συναίσθημα και την εμπειρία».
Για τον τελικό του κυπέλλου Κόρατς το 1990 απέναντι στον Π΄εδρο Μαρτίνεθ: «Λέει πολλά η αγάπη για το παιχνίδι. Όλα έχουν να κάνουν με την αγάπη για το μπάσκετ. Απολαμβάνουμε κάθε πτυχή αυτής της διαδρομής. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας έχει να κάνει με το μπάσκετ.
Είμαστε ακόμη εδώ, έχουμε δει πολλά. Όταν άφησα την εθνική Ισπανίας, ήθελα να επιστρέψω σε αυτό το επίπεδο. Αγαπάμε το παιχνίδι, σεβόμαστε τη διαδικασία. Η βιομηχανία του αθλητισμού δεν είναι πάντα τόσο καλή στο να δείχνει σεβασμό, όμως πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα στους νεότερους προπονητές σε ό,τι αφορά αυτό το κομμάτι».
Παράλληλα, μίλησε και ο Φακούντο Καμπάτσο:
«Νομίζω ότι η εμπειρία μετράει πολύ, είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Είμαστε χωρίς τον Έντι Ταβάρες και τον Άλεξ Λεν, όμως το καλό είναι ότι είμαστε μια ομάδα με τρομερό επιθετικό ταλέντο. Έχουμε την εμπειρία και το ταλέντο για να κάνουμε σπουδαία πράγματα».
Η απάντησή του στην ερώτηση για το τελευταίο σουτ:
“Εύκολη απάντηση, θα δώσω την μπάλα στον Σέρχιο Γιουλ”.

