Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σουλούκου στο MEGA: Στόχος της UEFA να τελειώσουν κανονικά τα πρωταθλήματα

Στην εκπομπή «MEGA SPORTS WEEKEND» μίλησε η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων), Λίνα Σουλούκου.

Σύμφωνα με την κ. Σουλούκου, προτεραιότητα της UEFA «είναι η ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων» με εξάντληση των χρονικών περιθωρίων που υπάρχουν και «στη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων».

Προσέθεσε, βέβαια, πώς αυτό συναρτάται «με την εξέλιξη και την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη».

«Ο κορωνοϊός είναι μια κρίση. Η UEFA έκανε γρήγορες ενέργειες, γιατί ήταν απόλυτη προτεραιότητα η υγεία, φιλάθλων, παικτών και όσων εργάζονται στον αθλητισμό. Ήταν αυτονόητο, να επανεξεταστεί το ζήτημα των διοργανώσεων» σημείωσε.

Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα της Super League, η κ. Σουλούκου ανέφερε ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος» αν και το χαρακτήρισε «απευκταίο».

Μάλιστα, εξήγησε τι θα συνεπαγόταν η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος που ζήτησαν εκπρόσωποι ορισμένων ελληνικών ΠΑΕ.

«Αντιλαμβάνομαι τη στάση και τις προτάσεις κάποιων ομάδων, αλλά ζητούμενο είναι να είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Σε περίπτωση πρόωρου τερματισμού του πρωταθλήματος, η UEFA, θα εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής των ομάδων που διεκόπη το πρωταθλήμά τους στις διοργανώσεις της» επισήμανε.

Παράλληλα, η κ. Σουλούκου μίλησε για την οικονομική καταστροφή που θα προκαλέσει ενδεχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος.

Τέλος, συγκρίνοντας τα ξένα πρωταθλήματα με το ελληνικό, τόνισε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει ένα αβαντάζ ότι ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος».

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ