Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Σπανούλης: «Αγαπάω πολύ το μπάσκετ και έχω μεγάλο κίνητρο»

Ο Βασίλης Σπανούλης, την βραδιά που στέφθηκε για ακόμα μία φορά Βασιλιάς της Ευρώπης, όντας ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με δηλώσεις του στην NOVA, μίλησε για την τεράστια νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα, το δικό του ρεκόρ αλλά και τον… έρωτα του για το μπάσκετ.

Αναλυτικά:

«Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Βγήκαν πολλά παιδιά μπροστά. Είχαμε καλό πλάνο και το ακολουθήσαμε. Παίξαμε με ηρεμία και μυαλό και γυρίσαμε το παιχνίδι και στο τέλος το πήραμε έτσι όπως το πήραμε, που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα.

Παίξαμε πολύ σκληρά μπασκετικά. Δεν δώσαμε τίποτα εύκολο και κάθε καλάθι τους ήταν δύσκολο. Πολλά παιδιά βγήκαν μπροστά και ο Γιαννούλης που δεν είχε παίξει πολύ, ανταπεξήλθε και βοήθησε πολύ. Είναι νέος και τώρα ενσωματώνεται στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Μείναμε στο πλάνο μας, ήμασταν συγκεντρωμένοι, δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας και ο Γιώργος έβαλε ένα μεγάλο καλάθι.

Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να έχουμε ισορροπία. Υπάρχει εμπειρία και μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις. Όλα τα παιδιά μιλάμε μεταξύ μας. Πάντα συζητάμε και δουλεύουμε πιο σκληρά και συγκεντρωνόμαστε λίγο παραπάνω όταν είμαστε σε δύσκολη θέση. Πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και πίστη. Θα χρειαστεί μεγάλη πνευματική δύναμη και ψυχραιμία στα καλά και στα άσχημα».

Αγαπάω πολύ το μπάσκετ και έχω μεγάλο κίνητρο. Σκέφτομαι το παρόν και κρίνομαι από αυτό. Έχω φλόγα μέσα μου και το ξέρει η οικογένειά μου. Όπως διαχειρίζομαι τις ήττες τότε τις σκέφτομαι και τώρα. Υπάρχουν βράδια που δεν κοιμάμαι και σκέφτομαι τι πρέπει να διορθώσω τι να κάνω καλύτερα.  Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό αλλά έτσι είμαι σαν χαρακτήρας και σαν άνθρωπος. Θέλω να κερδίζω. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει. Πολλές φορές το κατάφερα. Ο σκοπός μου είναι να κερδίζει η ομάδα. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να είμαι υγιής και να κερδίζει η ομάδα μου»

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ