Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Στον Εισαγγελέα πόρισμα για στημένο αγώνα

Το πρώτο πόρισμα αξιολόγησης «ύποπτου χειραγωγημένου αγώνα», από τις αναφορές που πλέον περιέρχονται στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, ολοκληρώθηκε και διαβιβάστηκε στον Αθλητικό Εισαγγελέα, στην αρμόδια Ομοσπονδία και στην Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ), ώστε να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών, πειθαρχικών και διοικητικών ευθυνών!

Στην αποκάλυψη προέβη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στον χαιρετισμό του για την έναρξη του τριήμερου διαδικτυακού Σεμιναρίου «Εισαγωγή στην Συνθήκη Μακολέν – Οι αστικές και οι ποινικές διαστάσεις των χειραγωγημένων αγώνων», που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τη Συνθήκη Μακολέν και τη μάχη ενάντια στους χειραγωγημένους αγώνες.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε ότι «η ΕΠΑΘΛΑ ήρθε για να μείνει. Και όχι για να είναι κομπάρσος, αλλά πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση του φαινομένου της χειραγώγησης στον αθλητισμό.

Και ήδη έχει ξεκινήσει να δουλεύει για το σκοπό αυτό, με την επεξεργασία στοιχείων από τους αξιολογητές και τις στοιχηματικές εταιρίες» προσθέτοντας πως «εντός του μηνός θα είναι έτοιμη και η ιστοσελίδα της ΕΠΑΘΛΑ, η οποία θα περιλαμβάνει την πλατφόρμα όπου θα καταχωρούνται εμπιστευτικές αναφορές για ύποπτους αγώνες προς διερεύνηση και αξιολόγηση από τους φορείς».

Ο κ. Αυγενάκης, επιπλέον, τόνισε ότι «η χειραγώγηση του αθλητισμού είναι πάνω από όλα κοινωνικό ζήτημα και θέλουμε να δώσουμε την κοινωνική της διάσταση. Ήδη καλλιεργούμε την ανάπτυξη συνεργασιών, με σκοπό τη δημιουργία καμπάνιας για την προβολή του μηχανισμού της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. και την προώθηση μηνυμάτων αθλητικής ακεραιότητας και υγιούς ανταγωνισμού σε όλη την κοινωνία.

Ενισχύουμε θεσμούς, δημιουργούμε κλίμα εμπιστοσύνης με την αθλητική οικογένεια και διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο υγιούς αθλητισμού και υγιών δυνάμεων. Σας θέλουμε όλους συμμάχους σε αυτήν την προσπάθεια. Δεν περισσεύει κανένας».

Σκοπός των Σεμιναρίων, που ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 12 Απριλίου, είναι η κατανόηση της Συνθήκης Μακολέν και οι δραστικές αλλαγές που φέρνει η εφαρμογή της στην καταπολέμηση των χειραγωγημένων αγώνων.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, έκανε την αναλυτική παρουσίαση της λειτουργίας της Εθνικής Πλατφόρμας Ακεραιότητας και τοποθετήσεις έγιναν, μεταξύ άλλων, από τους Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αρμόδιο για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των υπευθύνων για τον αθλητισμό εισαγγελέων, Δημήτριο Ντζανάτο, Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, Λεωνίδα Φαρμάκη, Διευθυντής Ασφάλειας και Διαχείρισης Κινδύνων ΟΠΑΠ.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ