Την πορεία της για το Back 2 Back συνεχίζει η Κ19 του Ολυμπιακού, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να επικρατούν με 1-0 της Τζιρόνα στον Ρέντη, εξασφαλίζοντας την πρόκριση τους στους “16” του Youth League. Χρυσός σκόρερ ο Πνευμονίδης με κεφαλιά – κανονιά στο 70′. Πλέον ο Θρύλος περιμένει τον αντίπαλο του, στην κλήρωση της Παρασκευής (14/2, 14:00) στη Νιόν.
Οι Ισπανοί ήταν απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο, με τον Γεωργακόπουλο να βγάζει το σουτ του Κιμ στο 10′, τον Γκιλέν να μην βρίσκει στόχο στο 22′, όπως εκ νέου ο Κιμ στο 38′. Μάλιστα, σε αυτή τη φάση τραυματίστηκε ο Γεωργακόπουλος, με τον Κουράκλη να παίρνει την θέση του, κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.
Στο 43′ η Τζιρόνα έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, με τον Βάθκεθ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, το γκολ του Μόντες ακυρώθηκε, για επιθετικό φάουλ πάνω στον Πρεκατέ.
Στην Τζιρόνα άνηκε και η πρώτη φάση του β΄μέρους, με τον Κουράκλη, όμως, να δι΄χνει σε κόρνερ το σουτ του Βάθκεθ. Η πρώτη καλή στιγμή από πλευράς Ολυμπιακού ήρθε με τον Σιλά να κλέβει την μπάλα, να στρώνει στον Αλαφάκη, με τον τελευτάιο, όμως, να μην καταφέρνει να κερδίσει τον Ντάνσο.
Στο 53′ ο Κουράκλης είπε όχι και στον Κιμ, ενώ στο 58′ το σουτ του Πνευμονίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Ντάνσο.
Τελικά, η…. λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 70′, όταν και μετά από σέντρα του Πλειώνη, ο Πνευμονίδης με καρφωτή κεφαλιά, νίκησε τον Ντάνσο για το 1-0.
Στο 74′, μάλιστα, ο Σιλά… άγγιξε το 2-0, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.
- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γεωργακόπουλος (40′ Κουράκλης), Καρκατσάλης, Πρεκατές, Παναγάκος, Ντάμα, Λιατσικούρας, Πλις (63′ Πλειώνης), Αλαφάκης, Πνευμονίδης (84′ Γιουσούφ), Σιλά, Παπακανέλλος (84′ Τουφάκης).
- ΖΙΡΟΝΑ: Ντάνσο, Κορτέθ (76′ Τουράι), Ανθάρ, Αγκιλέρα, Μπαντία, Γιορντάνα, Σλιβέρο, Βάσκεθ, Γκουιλέν (73′ Πλάζα), Κιμ, Αράνγκο (76′ Ρεβέρτε).