Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Τα 4 χρόνια διαφορά και η λάθος θέση του Βαλμπουενά

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασακσεχίρ έχει πολλές αναγνώσεις. Εάν το δεις από στατιστικής πλευράς, οι Τούρκοι είχαν την υπεροχή με 58% κατοχή μπάλας, με 7 σουτ στον στόχο, έναντι 4 του Ολυμπιακού και με 11 κερδισμένα κόρνερ έναντι μόλις ενός των ερυθρόλευκων.

Ομως ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη συνοχή στο παιχνίδι του, υπομονή και μυαλό. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ρόστερ που έχει δηλωθεί στην UEFA. Ο Ολυμπιακός έχει μέσο όρο ηλικίας των παικτών του τα 24,1 έτη ενώ η Μπασακσεχίρ τα 28,1! 4 χρόνια διαφορά δηλαδή, με τον Ολυμπιακό να έχει 11 παίκτες κάτω των 21 και τους Τούρκους μόλις 4.

Το γκολ του Ολυμπιακού προήλθε από σέντρα από τα πλάγια, μετά από εκπληκτική ενέργεια του Βαλμπουενά. Ο Γάλλος ο οποίος δείχνει να ταλαιπωρείται, να έχει προβλήματα, να κλείνεται στο κέντρο και όταν η μπάλα τον έβγαλε στα δεξιά, έβγαλε μία εκπληκτική σέντρα, από αυτές που συνηθίζει, για να μπει το γκολ από τον Μασούρα.

Αυτό δείχνει πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη απόκτησης ενός δεκαριού, αφού όσο λείπει ο Φορτούνης, δεν μπορεί να χαραμίζεται στο κέντρο ο Βαλμπουενά. Χρειάζεται άλλον παίκτη εκεί ο Ολυμπιακός. Εναν Τρέχο…

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us