Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Τερίμ: “Ο Μαρινάκης έκανε ότι μπορούσε για να γίνει το φιλικό”

Ο Φατίχ Τερίμ, προπονητής της Γαλατάσαραϊ, μίλησε για το θέμα της αναβολής του φιλικού αγώνα με τον Ολυμπιακό, λόγω της μη αποδοχής των τεστ για τον κορωνοϊό που είχαν κάνει οι Τούρκοι:

«Ζήτησαν τα διαβατήριά μας και όταν ρωτήσαμε το λόγο, είπαν πως θα μας απελάσουν. Εμείς δεν τους τα δώσαμε. Είναι κωμωδία αυτή η κατάσταση, δεν έχουμε κάνει κάτι για να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας. Όλοι ξέρουν πως αυτό που έγινε, είναι ντροπή.

Η Γαλατάσαραϊ είναι ένας σύλλογος που γνωρίζει τους κανόνες. Παίζει πολλά ματς στην Ευρώπη και έχει εμπειρία. Όλοι είχαμε κάνει τα τεστ 24 ώρες πριν την πτήση αλλά όταν φτάσαμε μας είπαν πως θα πρέπει να γίνει και rapid test. Σύμφωνα όμως με τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, αυτό δεν είναι αναγκαστικό από τη στιγμή που έχουμε φέρει τα αποτελέσματα από τεστ που είχαμε κάνει. Μάλιστα, τράβηξαν και φωτογραφίες από τα πιστοποιητικά μας.

Στο μεταξύ, υπήρχαν τουρίστες που περνούσαν τον έλεγχο χωρίς να εξεταστούν κι ενώ μας είχαν πει πως ο κανόνας αυτός ισχύει για όλους. Μετά από όλα αυτά, δεν γινόταν να παίξουμε το ματς. Μόνο να επιστρέψουμε. Τα φιλικά παιχνίδια γίνονται μεταξύ φίλων κι αυτή δεν είναι συμπεριφορά φίλου. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο με τον πρόεδρό μας, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Αθλητισμού, τον Πρόξενο και όλοι μας στήριξαν. Έτσι, πήραμε την απόφαση να επιστρέψουμε. Τους ευχαριστώ όλους απεριόριστα.

Μας είχαν όρθιους σχεδόν τέσσερις ώρες, δεν μας άφηναν να πάμε κάπου να περιμένουμε, δεν είχαμε καν νερό. Αργότερα, μας άφησαν τουλάχιστον να κάτσουμε.

Ωστόσο, οι διοικούντες και φίλοι μας του Ολυμπιακού, προσπάθησαν πολύ να διαλευκανθεί η υπόθεση. Δεν έγινε κάτι τέτοιο όμως. Μετά απ’ όλα αυτά ήταν καλύτερο να γυρίσουμε πίσω. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κύριος Μαρινάκης, μου τηλεφώνησε και τον ευχαριστώ. Έκανε ό,τι μπορούσε για να γίνει το φιλικό, αλλά όλο αυτό δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Είναι προφανές αυτό. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα φιλικό στην Κωνσταντινούπολη. Θα καλύψουμε εδώ αυτό το παιχνίδι.

Πηγαίνουμε στην Ελλάδα κάθε χρόνο και θα πάμε ξανά. Κανείς δεν έχει όμως την τουρκική φιλοξενία. Κανείς δεν μπορεί να μας φέρεται με αυτόν τον τρόπο. Κανένας! Εμείς κάναμε όσα έπρεπε, ακολουθήσαμε τους κανόνες. Είναι και άλλοι Τούρκοι που το αντιμετωπίζουν αυτό στην Ελλάδα. Όπως και να έχει, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας προστάτευσαν, ειδικά τον πρόεδρό μας».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ