Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μαγείρεψαν» το οφσάιντ στον Βόλο (pics)

Ανακοίνωση με την οποία κάνει χρήση της γραμμής του οφσάιντ σε έξι φάσεις από παιχνίδια της Super League, εξέδωσε η ΚΕΔ.

Ανάμεσα σε αυτές και το περιβόητο γκολ του Σουντανί στο παιχνίδι με τον Βόλο, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Βλέπετε, αν και τότε δεν υπήρχε η περιβόητη γραμμή, πόσους μήνες μετά φρόντισαν να… μαγειρέψουν την φάση, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, σε ορισμένα παιχνίδια της SL1, υπήρξαν κάποιες διαιτητικές αποφάσεις των οποίων η ορθότητα όσον αφορά τον κανόνα 11 (offside), αμφισβητήθηκε έντονα και οι οποίες “σήκωσαν” μεγάλο θόρυβο, προκαλώντας “καυστικές” επιθέσεις ενάντια στους αξιωματούχους αγώνα, υπερθεματίζοντας κυρίως την έλλειψη χρήσης της γραμμής offside του συστήματος VAR και το κενό στην ακρίβεια στην λήψη της απόφασης που αυτή δημιουργούσε.

Η ΚΕΔ στη διαρκή της προσπάθεια επίτευξης διαφάνειας, έγκυρης ενημέρωσης, πάντα σύμφωνα με τους Κανόνες Παιχνιδιού, και προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, προχώρησε με τη συνδρομή της τεχνολογίας στε λεπτομερή ανάλυση έξι τέτοιων περιπτώσεων (με χρήση της τεχνολογίας Virtual Offside Line που είναι πλέον διαθέσιμη) στοχεύοντας στην πλήρη διαλεύκανσή τους, για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Οι 6 φάσεις

1 4η αγωνιστική ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ

2 6η αγωνιστική Παναθηναϊκός-Ξάνθη

3 6η αγωνιστική Παναθηναϊκός-Ξάνθη

4 16η αγωνιστική Βόλος-Ολυμπιακός

5 20η αγωνιστική Λαμία-ΠΑΟΚ

6 26η αγωνιστική Ολυμπιακός-Παναιτωλικός

Συνοψίζοντας, από τις 6 παραπάνω περιπτώσεις που αναλύθηκαν, παρά το γεγονός ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ληφθεί ακριβής απόφαση με “γυμνό μάτι” και με δεδομένη εκείνη τη στιγμή την έλλειψη της Virtual Offside Line, πάρθηκαν τελικά πέντε σωστές αποφάσεις και μονάχα μία λανθασμένη.

Με βάση τα παραπάνω, η ΚΕΔ θα ήθελε να δώσει έμφαση στον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης που επέδειξαν οι αξιωματούχοι των αγώνων, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στο να ληφθούν τελικά οι σωστές αποφάσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που παρατέθηκαν, και με την ευκαιρία αυτή επιθυμεί να ευχαριστήσει τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματούχους των ομάδων, που στο πνεύμα του Fair-Play σεβάστηκαν τις όποιες αποφάσεις ελήφθησαν»

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ