Ακολουθήστε μας

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Θρυλικό τρεμπλ

Ακόμα μία χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του, έγραψε το απόγευμα της Κυριακής (30/5) ο Ολυμπιακός Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, με άμυνα που… τσάκιζε κόκκαλα, επέστρεψαν από το γρήγορο 0-3, επικρατώντας της Βουλιαγμένης με 7-4. Έτσι, έκαναν το 3-0 στην σειρά των τελικών, φτάνοντας στην κατάκτηση του όγδοου διαδοχικού και 12ου συνολικά πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας, παράλληλα, ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ.

Όπως και στο παιχνίδι του Λαιμού, έτσι και σήμερα ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ νωθρά στο παιχνίδι, δίνοντας το δικαίωμα στην Βουλιαγμένη να προηγηθεί πολύ γρήγορα με 3-0, με τις πρωταθλήτριες Ευρώπης απλά να μειώνουν σε 1-3 με την Αβραμίδου.  Με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου, η Ελευθερία Πλευρίτου ανέλαβε δράση και με δύο γκολ, έφερε το παιχνίδι στα ίσα (3-3), με την Τσουκαλά να γράφει το 4-3, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του τρίτου τελικού του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

Νευρικό το ξεκίνημα και των δύο ομάδων στο τρίτο οκτάλεπτο, καθώς χρειάστηκαν περισσότερα από τέσσερα λεπτά για να σημειωθεί το πρώτο και μοναδικό τέρμα, από πλευράς Ολυμπιακού, με την Β. Πλευρίτου, για το 5-3.  Το γκολ της Νικόλ Ελευθεριάδου για το 6-3, ουσιαστικά έβαζε… τέλος στο παιχνίδι, από το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Η Μ. Πλευρίτου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 7-3, με την Βουλιαγμένη, το μόνο που καταφέρνει, είναι να βάλει τέλος στο σερί 7-0 της ομάδας του Πειραιά, μειώνοντας σε 7-4 με την Ξενάκη. Έτσι, το τελικό 7-4, δίνει ακόμα ένα πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, το όγδοο συνεχόμενο και 12ο στην ιστορία του τμήματος, πάνω από όλα, όμως, ένα ανεπανάληπτο τρεμπλ.

Α’ Οκτάλεπτο:

0—1 Ξενάκη

0—2 Ξενάκη

0—3 Πάτρα

1—3 Αβραμίδου

Β’ Οκτάλεπτο:

2—3 Ε. Πλευρίτου

3—3 Ε. Πλευρίτου

4—3 Τσουκαλά

 Γ’ Οκτάλεπτο:

5—3 Β. Πλευρίτου

Δ’ Οκτάλεπτο:

6—3 Ελευθεριάδου

7—3 Μ. Πλευρίτου

7—4 Ξενάκη

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-0, 1-0, 2-1

Ολυμπιακός: Αβραμίδου, Ε. Πλευρίτου 2,  Τσουκαλά, Β. Πλευρίτου, Ελευθεριάδου, Μ. Πλευρίτου,

Βουλιαγμένη: Ξενάκη 3, Πάτρα,

Περισσoτερα για ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ