Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Τι λέει ο Θέος για την γρήγορη επιστροφή Εμβιλά

Ο γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, μίλησε στην εκπομπή Overlap του Over FM 104.9 με τους Στέφανο Αβραμίδη και Σωτήρη Κωσταβάρα, για τη δουλειά που γίνεται στο ιατρικό επιτελείο των «ερυθρολεύκων» και την γρήγορη αποκατάσταση του Γιαν Εμβιλά.

Για το πρόβλημα που είχε προκύψει με τον Γιαν Εμβιλά και τι χρειάστηκε για να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς: «Εδώ και μία βδομάδα γνωρίζαμε ότι ο παίκτης είχε έναν μυϊκό τραυματισμό, μία θλάση στον οπίσθιο μηριαίο. Από εκεί και μετά, ξεκινήσαμε μία εκστρατεία με όλες μας τις δυνάμεις. Εγώ ήμουν από τους τελευταίους σ’ αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να σας πω ότι αισθάνομαι ευλογημένος που δουλεύω με μία πλειάδα ανθρώπων και αισθάνομαι ότι είμαστε μία οικογένεια. Έχουμε τους γυμναστές μας, τους φυσικοθεραπευτές μας και όλη αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται, ώστε να έχουμε σημαντικές εξελίξεις στους αθλητές. Δίναμε αγώνα δρόμου για να προλάβουμε να έχουμε έτοιμο τον Εμβιλά. Βέβαια, ο παίκτης μας δίνει την δυνατότητα να αποκαταστήσουμε τον τραυματισμό του».

«Πρέπει να περιμένει δύο εβδομάδες μέχρι να περάσει η φλεγμονή και σιγά σιγά σταδιακά να επανέλθει στην κανονική κατάσταση. Όμως, εδώ κάναμε διπλές θεραπείες, άλλωστε στον Ολυμπιακό είχαμε ανάλογη εμπειρία από τον τραυματισμό του Σεμέδο. Ένας τραυματισμός που απαιτούσε ενάμιση μήνα αποχή και εμείς καταφέραμε να επιστρέψει μέσα σε 15 μέρες. Δεν είναι ότι κάνουμε εμείς θαύματα. Ο Εμβιλά έκανε δύο προπονήσεις με την ομάδα, αισθάνθηκε έτοιμος και είδαμε και εμείς ότι η ανταπόκριση του στην προπόνηση ήταν θετική. Προχωράμε με ασφαλιστικές δικλείδες και πάντα με την ανταπόκριση που μας δείχνει ο αθλητής. Το χθεσινό αποτέλεσμα ικανοποίησε εμάς ως τιμ, τον παίκτη και τον σύλλογο».

Όσον αφορά, το πως κατάφερε το ιατρικό επιτελείο των «ερυθρολεύκων» να αντεπεξέλθει την φετινή περίοδο: «Νομίζω στον Ολυμπιακό τα στατιστικά μας είναι αρκετά, αν σκεφτούμε ότι πριν το κορονοϊό είχαμε πολλούς πρόσθιους χιαστούς. Είχαμε τον Λάζαρο, τον Σουντανί, είχαμε τον Κώστα Φορτούνη δηλαδή είχαμε πιο βαριές κακώσεις. Φέτος, παρά τις αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε και φυσικά στο προπονητικό κομμάτι. Έτσι, οι τραυματισμοί ήταν λίγοι και αυτοί οι μυϊκοί τραυματισμοί που υπάρχουν πρέπει να επανέλθουν πιο γρήγορα από το χρονικό διάστημα της αποκατάστασης. Με μέσω όρο τις 10 μέρες περίπου».

Για τον αν ο προπονητής δέχεται τις απόψεις του ιατρικού επιτελείου κατά την διάρκεια ενός αγώνα: «Τις περισσότερες φορές με ακούει. Υπήρξε μία φορά που δεν με άκουσε, όμως δεν φταίει ο προπονητής, αλλά ο παίκτης. Αναφέρομαι στον τραυματισμό του Σισέ. Αυτό που θα πω είναι πολύ σημαντικό και συζητιέται για το μέλλον, στα σεμινάρια που κάνουμε στην UEFA. Όπως και το VAR που δείχνει τις φάσεις, έτσι πρέπει να υπάρχει και μία αντίστοιχη οθόνη που θα μπορεί ο γιατρός να ενημερώνεται για τους τραυματισμούς, κατά την διάρκεια του αγώνα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ