Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Τι θα ισχύει για τις Β’ ομάδες στην SL2

Στην δημοσιότητα έδωσε σήμερα (02/08) τον κανονισμό για τις Β’ Ομάδες η ΕΠΟ ενόψει της αγωνιστικής σεζόν 2021-2022 στην Super League 2, όπου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το συγκεκριμένο «εγχείρημα» για τα ελληνικά δεδομένα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στο Διοικητικό Συμβούλιο που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου ενέκρινε την συμμετοχή της Super League 2 των Β’ ομάδων του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Οι συγκεκριμένες ομάδες δεν θα μπορούν ούτε να προβιβαστούν ούτε να υποβιβαστούν από την δεύτερη κατηγορία, εκτός σε περίπτωση που υποβιβαστεί από την Super League 1 κάποια από τις πρώτες ομάδες, για τα επόμενα δυο έτη.

Από την σεζόν 2023-2024 θα συμμετέχουν σε πλέι άουτ και θα μπορούν να υποβιβαστούν.

Το όριο ηλικίας για την συμμετοχή στις Ομάδες Β΄αφορά στους παίκτες που έχουν κλείσει το 16ο έτος της ηλικίας τους έως και εκείνους που κατά την 1η Ιανουαρίου, δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος αντίστοιχα.

Μόνο 5 παίκτες άνω των 23 ετών έχουν το δικαίωμα συμμετοχής, ενώ στο ΦΑ θα πρέπει να αναγράφονται τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από Ελληνικές Ακαδημίες, και με θητεία σε αυτές τουλάχιστον 3 χρόνια.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ