Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Την πάτησε ο ΠΑΟΚ. Τσάμπα πανηγυρίζουν στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη τους έχουν εύκολους τους πανηγυρισμούς και γενικά παρασύρονται. Χωρίς να ξέρουν καν τι αφορά η απόφαση του CAS, άρχισαν να μιλάνε περί δικαίωσης. Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν δικαιώθηκε αλλά κινδυνεύει με ακόμη μεγαλύτερη ποινή.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι η απόφαση επέστρεψε στην ΕΠΟ, οπότε θα γίνει εκδίκαση. Μέχρι τότε δεν υπάρχει καμία ποινή για τον ΠΑΟΚ. Θα περιμένουν λοιπόν τη νέα εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία θα πρέπει να γίνει εις βάθος και με ανάλυση στοιχείων και μαρτύρων.

Αυτό σημαίνει ότι θα πάρει αρκετές μέρες, από το ξεκίνημα της εκδίκασης. Με την λήξη του πρωταθλήματος, στις 26 Ιουλίου, θα πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία. Η προθεσμία της UEFA για την λίστα της επόμενης σεζόν είναι μέχρι τις 2 Αυγούστου.

Ας υποθέσουμε ότι ο ΠΑΟΚ χάνει από τον Ολυμπιακό σήμερα, η ΑΕΚ κερδίζει τον Παναθηναϊκό και κερδίζει και τον ΠΑΟΚ. Καθόλου απίθανο σενάριο. Η ΑΕΚ θα είναι δεύτερη και ο ΠΑΟΚ τρίτος. Η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας δεν θα έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Επειδή η υπόθεση είναι τόσο δεμένη, με την ΕΕΑ να παραδέχεται την πολυιδιοκτησία και τα στοιχεία να υπάρχουν, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα αθωωθεί στην εκδίκαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ. Το αντίθετο μάλιστα.

Και η ποινή που μπορεί να του επιβληθεί, να θυμίσουμε ότι φτάνει μέχρι και την αφαίρεση 12 βαθμών. Το χειρότερο για τον ΠΑΟΚ, οι οπαδοί του οποίου σήμερα δεν έχουν καταλάβει τι γίνετε και πανηγυρίζουν, θα είναι να χάσει φέτος της 2η θέση και να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν με -7 έως -12.

Μην το έχετε καθόλου δύσκολο… Και που να την καλύψει αυτή την διαφορά; Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης, δηλαδή να πάμε με 16 ομάδες, δηλαδή 30 αγώνες, χωρίς πλέι οφ.

Από το κακό στο χειρότερο, δηλαδή, για τον ΠΑΟΚ.

Περισσoτερα για RED BLOGS