Ακολουθήστε μας

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το πρώτο τζάμπολ στην Ευρωλίγκα και οι αλλαγές

Αρκετές και σημαντικές αλλαγές θα γίνουν στην Euroleague, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη, αποφασίστηκε αρχικά το πρώτο τζάμπολ της νέας αγωνιστικής περιόδου να γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι το μίνιμουμ μπάτζετ που θα πρέπει να έχει μία ομάδα για να συμμετέχει στη διοργάνωση θα είναι ύψους 7 εκατομμύρια ευρώ, από τα 5,4 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Στο μεταξύ, για τη σεζόν 2021-22 οι δαπάνες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 55% του μπάτζετ, ενώ από την επόμενη χρονιά, δηλαδή την περίοδο 2022-23, θα πρέπει να μην ξεπερνούν το 50%.

Από εκεί και πέρα, οι μέτοχοι ενέκριναν και κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς. Η χρήση του instant replay για την κατακύρωση ενός καλαθιού θα εξετάζεται στο επόμενο τάιμ άουτ ή στο τέλος της περιόδου, προκειμένου να αποφευχθούν οι διακοπές. Αυτό, όμως δεν θα ισχύει στα τελευταία δύο λεπτά της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού ή της παράτασης.

Επίσης, στους κανονισμούς θα υπάρχει και μία… εισαγωγή από το ΝΒΑ. Σε κάθε παιχνίδι, οι προπονητές των ομάδων θα έχουν από ένα «challenge». Δηλαδή, τους δίνεται η δυνατότητα να επανεξετάσουν μία υπόδειξη των διαιτητών.

Περισσoτερα για ΜΠΑΣΚΕΤ

TAGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ