Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Το ρεπορτάζ του Mega για την αθωωτική απόφαση για τον ΠΑΟΚ (video)

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε σήμερα ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα για την πολύκροτη υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας που συντάραξε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς με τις δικές της ενέργειες το θέμα είχε πάρει την έκταση που άρμοζε με βάση τα στοιχεία που είχαν αποκαλυφθεί. Σε σχετική ανακοίνωση, ο Ολυμπιακός κάνει λόγο για απόφαση σκάνδαλο.
Την απαλλαγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη, σχεδόν 2,5 μήνες μετά την εκδίκασή της.

Το σκεπτικό της απόφασης, η οποία ήρθε στην επιφάνεια τον Δεκέμβριο του 2019, αναλύεται σε περίπου 100 σελίδες και καταλήγει με το συμπέρασμα πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα». Κόντρα στο πόρισμα μιας ανεξάρτητης κρατικής αρχής, αλλά και τις προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις των αθλητικών δικαστηρίων!

Η ανακοίνωση της απόφασης από την Επιτροπή εφέσεων προκάλεσε την ένα αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που με επίσημη θέση της κάνει λόγο για σκάνδαλο

«Σκάνδαλο είναι η μόνη λέξη που πάντα χαρακτήριζε την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ- ΞΑΝΘΗ.»

Μιλώντας στο MEGA, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός και νομικός, κα Λίνα Σουλούκου, μίλησε για τα παράδοξα του σκεπτικού της Επιτροπής Εφέσεων.

Η Ερυθρόλευκη ΠΑΕ αναρωτιέται στην ανακοίνωσή της για το γεγονός ότι η Εφέσεων δεν ασχολήθηκε με τον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννη Καλπαζίδη, πρώην σερβιτόρο και πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση. Θέμα στο οποίο στάθηκε και η κα Σουλούκου. Κάνοντας λόγο για απόφαση-κατασκέυασμα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πανηγύρισε την απαλλαγή της από την Επιτροπή Εφέσεων με δική της επίσημη ανακοίνωση.

«Ο αθώος δεν αθωώνεται. Ο αθώος δικαιώνεται. Η σημερινή μέρα αποτελεί δικαίωση της ιστορίας και της αξιοπρέπειας του ΠΑΟΚ, του Ιβάν Σαββίδη και όλων όσων λοιδορήθηκαν και σπιλώθηκαν αυτούς τους 14 μήνες»

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός εξήγησε τον κίνδυνο της απόφασης που χαρακτηρίζει «φαρσοκωμωδία»

Ένα είναι το μόνο σίγουρο ότι κατάφεραν όλοι μαζί, βάζοντας ταφόπλακα στην ακεραιότητα του αθλήματος, να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «για να παίρνετε πρωταθλήματα μην επενδύετε στο ποδόσφαιρο, αλλά αγοράστε τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, βάζοντας μπροστινούς, κάντε πολυιδιοκτησίες ελεύθερα. Είναι πια νόμιμο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ