Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

To ρεπορτάζ του Mega για την τηλεδιάσκεψη της Superleague (video)

Αναβολή μέχρι τις 24 Απριλίου για το μέλλον του πρωταθλήματος, αποφάσισε ομόφωνα η Σούπερ Λιγκ.

Καταλυτική και ενωτική ήταν η παρέμβαση του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν τέθηκε θέμα οριστικής διακοπής.

«Θέλω να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Αυτό επιτάσσουν οι καιροί. Και να εξαντλήσουμε τα περιθώρια βλέποντας ανάλογα πως εξελίσσεται ο ιός».

«Ο Ολυμπιακός δεν θα βάλει πάνω το δικό του συμφέρον, αλλά ποιο είναι το καλύτερο για όλες τις ομάδες, ακόμα κι αν χάσει κάτι ο Ολυμπιακός, για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλο το ποδόσφαιρο».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκαθάρισε πάντως, ότι η όποια κοινή απόφαση ληφθεί, θα πρέπει να είναι απόλυτα ξεκάθαρη από όλους και προς όλες τις πλευρές.

«Αλλά η οποία λύση, πρέπει να είναι καθαρή. Να έχουμε ανάδειξη πρωταθλητή, ποιος να είναι πρώτος, δεύτερος, τρίτος, τέταρτος ακόμα και τελευταίος κλπ.

Να τελειώσει με ξεκάθαρο τρόπο το πρωτάθλημα, για να μπορεί να ξεκινήσει με ξεκάθαρο τρόπο. Ούτε παύλες ούτε τελείες ούτε άνω τέλειες».

Οι ομάδες συμφώνησαν ακόμη στο σχηματισμό ομάδας εργασίας, που θα αποτελείται από εκπροσώπους του BIG 4, του Ατρομήτου και της ΑΕΛ, και θεσμικών φορέων του ποδοσφαίρου, που θα έχουν επαφές με την Πολιτεία και θα εξετάσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

«Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει working group για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το οποίο να προτείνει βιώσιμες λύσεις».

Την πρόταση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος έθεσε στην τηλεδιάσκεψη ο Γιάννης Αλαφούζος, εκ μέρους του Παναθηναϊκού και συμφώνησε ο Άρης, με τη βαθμολογία ως έχει.

Ο ΠΑΟΚ τόνισε ότι είναι θετικός, υπό προϋποθέσεις, ενώ η ΑΕΚ έκανε την πρόταση να ξανασυζητηθεί το θέμα στις 24 Απριλίου.

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ