Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Το ρεπορτάζ του One για την απόφαση της ΕΕΑ (video)

Την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το Πρωτάθλημα, εισηγείται η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυϊδιοκτησία και της Ξάνθης για το Μετοχολόγιο της.

Η απόφαση είναι δεσμευτική, ενώ αυτό που μένει να φανεί είναι ποιες ποινές θα επιβληθούν στις δύο ΠΑΕ όταν η προβλεπόμενη ποινή είναι ο υποβιβασμός.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη και το 2015 με την ΠΑΕ Κασσιόπη να οδηγείται σε υποβιβασμό μετά και την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Ακόμα, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, ο Ιβάν Σαββίδης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την εκπρόθεσμη δήλωση συμμετοχής του σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ είχε συντάξει πρακτικό στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 για το κλείσιμο μιας ΑΜΚ ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία είχε πάρει μέρος ο Σαββίδης ως φυσικό πρόσωπο με 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Για την ίδια κατηγορία έχει ήδη εξεταστεί η Ξάνθη.

Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτηση στο twitter, πήρε θέση για το καταδικαστικό πόρισμα της Επιτροπής για τις δύο ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε τα εξής: «Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ REDNEWS.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ