Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το στατιστικό που δείχνει την γύμνια του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό

Το στατιστικό που δείχνει την γύμνια του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό

Ανέβηκε πριν 9 μήνες

Η γλώσσα των αριθμών τις περισσότερες φορές λέει την αλήθεια και αποκαλύπτει μία εικόνα η οποία ενδεχομένως να μην φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει προβάδισμα 8 βαθμών από τον Ολυμπιακό (ουσιαστικά 10 αφού ξεκίνησε με -2 το πρωτάθλημα) όμως αυτή η διαφορά δεν φαίνεται στα σημαντικά επιμέρους στατιστικά των δύο ομάδων. Το αντίθετο μάλιστα. Θα έλεγε κανείς με βάση την στατιστική εικόνα ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να προηγείται και μάλιστα με διαφορά.

Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει στα 18 ματς του πρωταθλήματος, 278 τελικές προσπάθειες, έναντι 210 του ΠΑΟΚ. Δηλαδή 68 τελικές προσπάθειες περισσότερες, παρότι έχει πετύχε 5 λιγότερα γκολ από τον δικέφαλο (36 έναντι 31).

Συνάμα ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί 136 τελικές στην εστία του, έναντι 113 του Ολυμπιακού, παρότι έχει δεχθεί 2 γκολ λιγότερα!

Ομως αυτό που κάνει την διαφορά τόσο στην ουσία όσο και στο θέαμα είναι οι εύστοχες πάσες. Ο Ολυμπιακός έχει καταγεγραμμένες 1414 πάσες και ο ΠΑΟΚ μόλις 939! Σχεδόν 500 πάσες διαφορά!!!

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει 4 πέναλτι έναντι 2 του Ολυμπιακού.

Ολα αυτά δείχνουν ότι το βαθμολογικό προβάδισμα του ΠΑΟΚ είναι τυχαίο, με διαιτητική εύνοια και όχι επειδή υπερέχει σε σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού του.

 

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Follow Us

Διαφήμιση