Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το Βέλγιο έδειξε τον δρόμο με την οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Βέλγιο διακόπηκε οριστικά με την κατοχύρωση της βαθμολογίας, παρότι απέμεναν 10 αγωνιστικές και την ανάδειξη της Κλαμπ Μπριζ σε πρωταθλήτρια.

Η UEFA με μία διαρροή επεσήμανε στους Βέλγους ότι θα έπρεπε να περιμένουν, όμως η απάντηση από το Βέλγιο ήταν πως έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν.

Αυτή η εξέλιξη δείχνει και τον δρόμο για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Η UEFA δεν μπορεί να παρέμβει και το θέμα αφορά την Ομοσπονδία κάθε χώρας, η οποία θα εγκρίνει την διαδικασία και μέχρι τις 15 Ιουλίου θα πρέπει να έχει στείλει την λίστα των ευρωπαϊκών συμμετοχών για την επόμενη σεζόν.

Σχετικά, ο δικηγόρος Νίκος Λαγαριάς, είπε στη LiveSport:

«Η απόφαση αυτή είναι τροχιοδεικτική και θα αποτελέσει οδηγό για τους υπόλοιπους. Θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε την γενική συνέλευση της βελγικής λίγκας στις 15 Απριλίου και στη συνέχεια τη ρητή ή σιωπηρή έγκριση της UEFA. Επίσης επειδή ενδέχεται η απόφαση της βελγικής λίγκας να μη ληφθεί ομόφωνα, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρχουν αντιδράσεις από την τυχόν μειοψηφία. Πάντως αυτή η εξέλιξη ενισχύει την διατυπωμένη άποψη της UEFA ότι τα εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν και όχι να ακυρωθούν».

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ