Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Τρομερή ανάλυση για τα προσόντα του Ποκουσέφσκι

Ο έμπειρος Αμερικανός αναλυτής, Τζον Χόλιντζερ, αναφέρθηκε στον Αλεξέι Ποκουσέφσκι ο οποίος θα διεκδικήσει το καλοκαίρι την τύχη του στο draft του ΝΒΑ:

«Ο Ποκουσέφσκι είναι ένας από τους πιο ασυνήθιστους παίκτες που έχετε δει. Ένας υπερβολικά αδύνατος παίκτης με ύψος 2.10 που σουτάρει τρίποντα μετά από ντρίμπλα, έχει ικανότητα σε ντρίμπλα και πάσα και κάνει κλεψίματα στην περιφέρεια. Έχει θέματα κοντά στο καλάθι και δυσκολεύεται με τη δύναμη στο κάτω μέρος του σώματός του. Πάντως, μπορεί να προστατεύσει τη στεφάνη, όπως δείχνει το σχετικό ποσοστό ταπών του από το Ευρωπαϊκό U18 το 2019.

Παίζει στην δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας, όπου το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό κι είναι δύσκολο να κρίνουμε τις πραγματικές του ικανότητες. Νομίζω όμως ότι το θέμα της δύναμης διορθώνεται μες στα επόμενα χρόνια και, όταν συμβεί αυτό, θα είναι ακόμη 2.10 και ταλαντούχος. Είναι επίσης ο νεότερος παίκτης του draft.

Κοιτάξτε, υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα να αποτύχει. Αυτό είναι πάντα πιθανό με μία τέτοια επιλογή. Αλλά κανείς από τους παίκτες του draft δεν μπορεί να κάνει κάποια από τα πράγματα που κάνει ο Ποκουσέφσκι. Κάποια από όσα κάνει στα βίντεο είναι τρομερά. Πρέπει να καλύψει τα κενά που έχει».

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC