Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσέφεριν: «Το αντίκτυπο της μη ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων θα είναι τραγικό για τους συλλόγους και τις λίγκες»

Στην σημασία επανέναρξης και ολοκλήρωσης των  εθνικών και των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στάθηκε σε δηλώσεις του στην “Corriere della Sera” ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφερι,

“Προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των φιλάθλων, των παικτών και των προπονητών. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, επομένως θεωρώ πως υπάρχουν επιλογές που μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα σε κάθε χώρα. Ίσως πρέπει να το κάνουμε χωρίς την παρουσία θεατών, αλλά το σημαντικότερο είναι να διεξαχθούν τα παιχνίδια.

Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, το ποδόσφαιρο θα φέρει χαρά στους ανθρώπους και μία αίσθηση επιστροφής στην ομαλότητα, έστω κι αν χρειαστεί να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσω τηλεόρασης. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το αντίκτυπο θα είναι τραγικό για τους συλλόγους και τις λίγκες, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των αρχών και να περιμένουμε την έγκρισή τους για να επιστρέψουμε στη δράση”, υποστήριξε ο ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ στην συνέχεια μίλησε για το αν το Champions League και το Europa League διεξαχθούν τον Αύγουστο.

“Εξαρτάται από το πότε θα επιστρέψουμε στη δράση. Αν συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα. Δεν υπάρχει κάποιο deadline για τους τελικούς. Τα πάντα εξαρτώνται από το πότε θα ξαναπαιχτεί ποδόσφαιρο”.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ