Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA: «Σέντρα τον Ιούνιο, ακόμα και τον Αύγουστο» (pic)

Αποφάσεις σχετικά με την συνέχεια και ολοκλήρωση της σεζόν στα ευρωπαϊκά γήπεδα, πήρε η UEFA, μετά την σημερινή τηλεδιάσκεψη, όπως έκανε γνωστό με ανάρτηση του ο Ιταλός δημοσιογράφος Τανκρέντι Παλμέρι.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε πως τα πρωταθλήματα που θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Αυγούστου, ενώ υπάρχει μέριμνα ακόμα και για τα πρωταθλήματα των χωρών που αδυνατούν να  επανεκκινήσουν σύντομα, καθώς προβλέπεται να παίζουν μπάλα ακόμα και μέσα στον Αύγουστο, παράλληλα με το Champions League και το Europa League.

Αναλυτικά:

Τα πρωταθλήματα που θα αρχίσουν τον Ιούνιο, πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 3 Αυγούστου.

Για όσα πρωταθλήματα δεν επανεκκινήσουν μέχρι τον Ιούνιο, τότε μπορούν να ολοκληρωθούν τον Αύγουστο, παράλληλα με το Champions και το Europa League.

Για όσα πρωταθλήματα δεν επανεκκινήσουν μέχρι τον Ιούνιο, τότε από την πλευρά της η UEFA προτείνει τη διεξαγωγή play-off, κάτι που πρέπει να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 27 Μαΐου.

Για όποιο πρωτάθλημα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί καθόλου, τότε οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα αποφασιστούν βάσει των βαθμολογικών κριτηρίων, δηλαδή τη βαθμολογία πριν υπάρξει διακοπή και ειδικότερα σε περιπτώσεις που οι ομάδες δεν έχουν τον ίδιο αριθμό αγώνων, θα υπολογιστεί ο μέσος όρος.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για wild card ή για συμμετοχή ομάδας βάσει του UEFA Ranking.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ