Με… σβηστές τις μηχανές, ο Ολυμπιακός… σκούπισε την ΑΕΚ, με τους Πειραιώτες να επικρατούν με το εκκωφαντικό 95-68 και με 2-0 να παίρνουν το εισιτήριο για τους επερχόμενους τελικούς του πρωταθλήματος, απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Νευρικό ξεκίνημα για αμφότερες τις ομάδες, με το πρώτο καλάθι να έρχεται μετά από τέσσερις άστοχες επιθέσεις, με τον Σκορδίλη να πετυχαίνει το 2-0. Με όπλο τον Σάσα Βεζένκοβ, ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα 9-0 για το 2-9, ενώ ο Γουόρντ έφερε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα για την ομάδα του Πειραιά (4-15). Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπράουν, για το 6-15, ξεσήκωσε τους φίλους της ΑΕΚ, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 10-20, μετά από γκολ – φάουλ του Βεζένκοβ και άλει ουπ κάρφωμα του Μπράουν.
Με δύο εντυπωσιακά καρφώματα του Ντόντα Χολ, για το 13-24, ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος της αναμέτρησης της SUNEL Arena. Ο Πίτερς κράτησε τον Ολυμπιακό σε διψήφιο προβάδισμα (19-29), ενώ ο Μόρις με τρίποντο και ο Πίτερς με δίποντο, έφεραν για πρώτη φορά τους φιλοξενούμενους στο +17 (19-36). Πετσάρκι και Μπάρτλεϊ βοήθησαν την Ένωση να… ροκανίσει ελαφρώς την διαφορά (30-41), με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με +14 (30-44), μετά από ακόμα ένα τρίποντο του Μόντε Μόρις.
Με τρίποντα των Γουόκαπ και Φλιώνη, για το 33-47, ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Σκορδίλης και Νάναλι μείωσαν σε 37-50, όμως ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα αστραπιαίο 9-0, με πρωτεργάτη τον Ντόντα Χολ, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +22 (37-59), ο Νάναλι με πέντε σερί πόντους μείωσε σε 44-63, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 46-66.
Καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να παραμένει πάνω από το +20, μετά από εμφατικό κάρφωμα του Ντόντα Χολ, για το 51-72. Μία εντυπωσιακή άμυνα του Νετζήπογλου στον Κατσίβελη και εν συνεχεία το τρίποντο του «ερυθρόλευκου» γκαρντ, έφεραν το 53-75, ενώ το γκολ – φάουλ του Πίτερς ανέβασε την διαφορά στο +23 (57-80). Ο Ντόντα Χολ συνέχισε να προσφέρει θέαμα με συνεχόμενα καρφώματα (61-85), ο Νετζήπογλου, με γκολ – φάουλ πέτυχε το 64-87, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην άνετη επικράτηση με 95-68.
Εντυπωσιακός ο… διπλός Ντόντα Χολ, με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ. 15 πόντους και επτά ριμπάουντ είχε ο Βεζένκοβ, με τον Νιλικινά να έχει 13 πόντους. Για την ΑΕΚ, ο Μπράουν είχε 20 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Νιλικινά 19 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 10-20, 30-44, 46-66, 68-95
