Ακολουθήστε μας

ΜΠΑΣΚΕΤ

ELPA: «Δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση»

Την απόφαση της Euroleague να βάλει οριστικά… λουκέτο στην φετινή σεζόν, στηρίζει με ανακοίνωση της ELPA.

Να θυμίσουμε πως με επιστολή της στις ομάδες της Euroleague, η ELPA ανέλυσε τους λόγους που ήταν υπέρ της ακύρωσης της σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Παικτών της Euroleague χαιρετίζει την απόφαση της Euroleague για την ακύρωση της σεζόν, ένα αναγκαίο αποτέλεσμα που διασφαλίζει την υγεία και ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων προσφέροντας αρκετό χρόνο για να προετοιμαστεί λεπτομερώς η επόμενη περίοδος.

Η ELPA αντιλαμβάνεται την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει το μπάσκετ αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας, που έχει επηρεάσει το σπορ που τόσο αγαπάμε όλοι. Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, οι παίκτες, οι σύλλογοι και η διοίκηση της Euroleague έδειξε θετική διάθεση συνεργασίας, που ήταν αναγκαία για ένα πιο λαμπρό μέλλον στο μπάσκετ.

Από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού, η ELPA είχε ταχθεί υπέρ της αναστολής της δράσης όχι μόνο για να διασφαλιστεί η υγεία των 300 παικτών της λίγκας, αλλά και για τους προπονητές, τους υπαλλήλους, τους διαιτητές, τους εθελοντές, τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους. Πέρα από την διαπραγμάτευση για μέγιστες περικοπές στην διοργάνωση, η ELPA συζήτησε και υπέδειξε κάποια πιθανά ζητήματα που δημιουργούσε η συνέχιση της διοργάνωσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών, Τζίτζι Ντατόμε, τόνισε: «Αυτό που αντιμετωπίσαμε ατομικά και σε παγκόσμια κλίμακα είναι κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο. Η ακύρωση της σεζόν ήταν μια δύσκολη, αλλά σωστή απόφαση και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό το δύσκολο βήμα. Η υγεία των παικτών και των άλλων εμπλεκομένων πλευρών μαζί με την αξιοπιστία της διοργάνωσης μπήκαν σε προτεραιότητα και νιώθω περήφανος που ανήκω σε αυτή τη διοργάνωση. Προς όλους τους συναδέλφους μας θα ήθελα να πω ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που έχουμε για να προετοιμαστούμε εν όψει της επόμενης σεζόν. Ας φέρουμε ξανά το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο επίπεδο που ήταν. Το μέλλον θα είναι λαμπρό».

Ο γενικός διευθυντής της ELPA, Μπόστιαν Νάχμπαρ, είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα κλαμπ και την διοίκηση της Euroleague για τις εποικοδητικές συζητήσεις και τη λογική στάση τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Οι μέτοχοι αυτές της διαδικασίας έδειξαν μεγάλη διάθεση να βρουν τον κατάλληλο τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και από κοινού να αναζητήσουμε ένα καλύτερο μέλλον στο άθλημα. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που οι παίκτες αντέδρασαν και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για το χρόνο, την κατανόηση, την υποστήριξη και τις ιδέες που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, που είναι πολύ σημαντικό για όλους τους. Αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να προετοιμάσουμε την επόμενη σεζόν και θα συνεχίσουμε να είμαστε ένας συμμέτοχος σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις».

Η κοινή επιθυμία των παικτών είναι να αρχίσουν το συντομότερο τις μπασκετικές δραστηριότητες, όπως το επιτρέπει το υπάρχουν περιβάλλον. Η πλειονότητα των παικτών θα έχουν μια πλήρη off season που θα τους επιτρέψει να ξαναβρούν την φυσική και πνευματική κατάσταση που απαιτείται και θα έχουν το κίνητρο για επιτυχία στην Ευρωλίγκα όπως στα προ πανδημίας επίπεδα.

Περισσoτερα για ΜΠΑΣΚΕΤ