Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αξία ενός ικανότατου τερματοφύλακα

Δεν λέγεται άδικα και “φύλακας άγγελος”. Αλλωστε όλες οι ομάδες φροντίζουν να έχουν σίγουρο το κεφάλι τους με την απόκτηση ενός ικανότατου τερματοφύλακα και κατόπιν να χτίσουν τον υπόλοιπο κορμό.

Ενας τέτοιος γκολκίπερ είναι ο Ζοσέ Σα. Φυσικά δεν τον ανακαλύψαμε το βράδυ της Τρίτης στον επαναληπτικό με την Μπασακσεχίρ, ούτε στον αντίστοιχο αγώνα στην Κωνσταντινούπολη. Η ποιότητα, η ικανότητα και το ταλέντο του, διακρίθηκαν την περσινή αγωνιστική περίοδο, αναγκάζονταν τον Ολυμπιακό να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς που είχε με την Πόρτο και να τον αποκτήσει, κάνοντας την απόλυτη επένδυση.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είχε την ευτυχία να έχει ικανούς τερματοφύλακες, γκολκίπερ που ήσουν σίγουρος όταν τους είχες κάτω από τα δοκάρια, ότι θα είχες το κεφάλι σου ήσυχο. Τερματοφύλακες που ήταν και προπονητές μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Ρομπέρτο.

Ενας τέτοιος τερματοφύλακας είναι και ο Ζοσέ Σα. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ έχει όλα τα προσόντα για να πάει πολύ ψηλά. Αλλωστε μόνο τυχαίες δεν είναι οι κλήσεις του από τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Πορτογαλίας.

Και βέβαια το αξίζει και με το παραπάνω.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Follow Us