Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Η μεγάλη αλήθεια του Γκιγιέρμε δείχνει τη μοίρα μας…

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Γκιγιέρμε στην Αλ Σαντ, κάτι που ήταν αναμενόμενο μετά από την πρόταση των Καταριανών. Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα μας, η μοίρα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού, έτσι όπως την περιέγραψε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο Γκιγιέρμε.

Ο Βραζιλιάνος τα είπε όλα μέσα σε λίγες γραμμές. Τι ξεχώρισα; Είπε ο Γκιγιέρμε: «Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό που μου έκανε μία πρόταση πάνω από τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά είχα αποφασίσει να φύγω». Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Ο Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας, δεν μπορεί να κοντράρει οικονομικά καμία ομάδα που βασίζεται σε πετροδόλαρα και δεν μπορεί να σταματήσει κανέναν παίκτη που έχει σαν πρώτο του μέλημα το χρήμα.

Καλός και άγιος ο Γκιγιέρμε, αλλά έτσι κάνει σε όλη του την ποδοσφαιρική πορεία, πηγαίνει εκεί που ρέει το χρήμα. Ετσι την έχει δει ο Βραζιλιάνος και έτσι πράττει. Ξέρει ότι τα χρόνια στο ποδόσφαιρο είναι μετρημένα και θέλει να βγάλει λεφτά και για τα εγγόνια του, χωρίς να τον νοιάζει η καριέρα του και που θα αγωνίζεται. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να πει «όχι» σε διπλασιασμό των αποδοχών του, αφού σε 3 χρόνια θα πάρει πάνω από 9 εκ. ευρώ. Οσο και να προσπάθησε ο Ολυμπιακός, δεν μπορούσε να κοντράρει και να ματσάρει ισόποσα αυτή την πρόταση.

Όπως δεν μπορούσε να σταματήσει την εξέλιξη της καριέρας του Τσιμίκα (και λογικό ήταν να του ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για την Λίβερπουλ), όπως δεν μπορούσε να κρατήσει τον Ομάρ, ο οποίος και αυτός βρήκε διπλάσιο, σε αποδοχές, συμβόλαιο στην Τουρκία.

Αυτή είναι η μοίρα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό είναι το επίπεδο στην χώρα μας, κάτι που πρέπει να αποδεχθούμε όλοι και οι φίλαθλοι και οι δημοσιογράφοι.

Εδώ το έχει αποδεχθεί ο ίδιος ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος βλέπει την ομάδα που έφτιαξε με κόπο πέρυσι, ένα σύνολο που απέδωσε τα μέγιστα, να χάνει σημαντικά κομμάτια της. Ξέρει όμως ότι έτσι είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δεν πρόκειται να «κλάψει» πάνω από το «χυμένο γάλα». Όπως βρήκε τον Γκιγιέρμε, που αποτέλεσε τα πνευμόνια και το μυαλό της ομάδας στο κέντρο, τον βασικό και αναντικατάστατο παίκτη στη μεσαία γραμμή, έτσι θα βρει και τον επόμενο Γκιγιέρμε, είτε αυτός λέγεται Πέπε Ροντρίγκες είτε Τιάγκο Σίλβα είτε κάπως αλλιώς.

Πλέον ο Μαρτίνς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί χρόνος για να δέσει και πάλι η ομάδα με νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της. Και γι αυτό το λόγο θα πρέπει οι κινήσεις ενίσχυσης να ολοκληρωθούν άμεσα, πριν μπούμε στην αντίστροφη μέτρηση για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας σεζόν.

Περισσoτερα για RED BLOGS