Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Η πιο δίκαιη πρόκριση που θα μπορούσε να ήταν και πιο άνετη…

Άλλο ένα ευρωπαϊκό θρίλερ ζήσαμε για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να κάνει πράξη αυτό που ήταν το πιο δίκαιο στα παιχνίδια του με την Αϊντχόφεν. Μία ομάδα η οποία στηρίχθηκε αποκλειστικά στον Ζάχαβι, ο οποίος μόνος του πήγε να πάρει την πρόκριση πετυχαίνοντας και τα τέσσερα γκολ της PSV. Όμως ο Αχμέντ Χασάν μίλησε τελευταίος και με το μαγικό άγγιγμα του, έστειλε τον Ολυμπιακό στους «16» του Europa League.

Ενας Χασάν ο οποίος στο τέλος του 2020 ζούσε με την αγωνία να ξεπεράσει τις επιπλοκές που είχε από τον κορωνοϊό και τώρα, δύο μήνες μετά, πανηγυρίζει μία μεγάλη πρόκριση με δικό του γκολ. Πραγματικά θα μπορούσε να είναι και ένα παραμύθι η ζωή του Αιγύπτιου και όπως όλα τα παραμύθια, έτσι και αυτό, θα έχει αίσιο τέλος.

Όμως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να μην είχε φτάσει σε αυτό το σημείο, να καρδιοχτυπά στα τελευταία λεπτά για την πρόκριση, κόντρα σε μία ομάδα που στηρίχθηκε απολύτως στις στημένες μπάλες, με τους ερυθρόλευκους να πληρώνουν την αδυναμία τους στην αλληλοκάλυψη, αλλά και την αστάθεια που έδειξε ο Σα, όχι μόνο χθες αλλά σε όλα τα περασμένα παιχνίδια τις τελευταίες δέκα μέρες.

Σίγουρα έπαιξαν ρόλο και οι συνεχόμενες αλλαγές, αναγκαστικές ή μη, στα πρόσωπα που απαρτίζουν την αμυντική λειτουργία. Όμως εάν θέλει ο Ολυμπιακός να προχωρήσει και άλλο στην Ευρώπη, θα πρέπει να σταματήσει να κάνει εύκολα λάθη, που δίνουν «δώρα» στους αντιπάλους.

Γιατί επιθετικά μπορεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να βρίσκει τις λύσεις, αλλά σε διπλούς αγώνες το κάθε λάθος στην άμυνα μετράει για διπλό.

Από τον επαναληπτικό στην Ολλανδία, ο Ολυμπιακός μπορεί να κρατήσει την μαχητικότητα που επέδειξε και την ψυχραιμία μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά και τις βοήθειες που πήρε από τον πάγκο, από Φορτούνη και Χασάν. Φυσικά τον τρόπο που «διάβασε» ο Μαρτίνς το παιχνίδι στην εξέλιξή του, βλέποντας τις αδυναμίες που υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό.

Ο Ολυμπιακός έχει δρόμο μέχρι να παίξει το πρώτο ματς για τους «16» του Europa League αφού πρώτα θα πρέπει να φύγει αλώβητος από τον Βόλο την Δευτέρα και ακολούθως να πάρει την πρόκριση την Πέμπτη, μέσα στην Θεσσαλονίκη, επί του Αρη.

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ