Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Μαντζουράκης: «Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ρισκάρει»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Μαντζουράκης, μίλησε στην εκπομπή Cover Page με τους Αλέξανδρο Σόμογλου και Λένα Καραλή για τη σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού άλλα και την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει ο Μαρτίνς.

Για την νοοτροπία που ακολουθεί ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια:

«Όλα εξαρτώνται από το πόσο έτοιμη είναι η ομάδα σου. Ο Ολυμπιακός ξέρει ποιος είναι και που πάει. Δουλεύει εδώ και 2-3 χρονιά και έπαψε να έχει μεγάλες αλλαγές. Έχει ένα πλάνο που του βγαίνει στην Ευρώπη και του δίνει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση να προχωρήσει. Είναι πολύ καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός σήμερα από ότι είναι η Αϊντχόφεν».

Για το πως πρέπει να προσεγγίσει την αναμέτρηση ο Πέδρο Μαρτίνς:

«Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός και στη μια πλευρά και στην άλλη θα έχει την επιλογή της αυτοπεποίθησης και μπορεί να πετύχει γκολ. Αυτές οι ομάδες είναι πολύ επιθετικές και αφήνουν χώρους. Αν επιλέξει να πρεσάρει θα βάλει δυο πλάγιους παίκτες που θα μπορούν να καλύψουν αποστάσεις. Από την άλλη αν πάει σε ένα πειθαρχημένο παιχνίδι που εκεί πιστεύω πως θα πάει εκεί χωράει ένας παίκτης που θα είναι ο συνδετικός κρίκος της ομάδας. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα περιοδικά να επιλέξει και τους δυο τρόπους. Θα βασιστεί κυρίως στο κεντρικό του τρίδυμο. Επίσης έχει και πολύ καλές αλλαγές. Αν δεν βρει τη δυνατότητα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του».

Για το δίλημμα ανάμεσα στον Φορτούνη και τον Βαλμπουενά:

«Εγώ δεν μπορώ να μπω στη δουλειά του συναδέλφου. Ο Φορτούνης όμως με τα δείγματα του τελευταίου καιρού πρέπει να παίζει περισσότερο. Έχει συμμετοχή σε γκολ και ασίστ. Τι άλλο πρέπει να κάνει».

Για τις αδυναμίες της Αϊντχόφεν:

«Όταν κάνεις μια τακτική πρέπει να εκμεταλλευτείς και την αδυναμία της άλλης ομάδας. Όταν έχω μια καλή άμυνα και το σκορ υπέρ μου θα επιδιώξω να βρω τα λάθη και το εύκολο γκολ. Δεν μπορεί να βγει ένας μποξέρ χωρίς την άμυνα του. Ξεκινάει στο πρώτο λεπτό το παιχνίδι και στη διάρκεια πρέπει να επέμβεις. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι συγκυριών και τύχης. Άρα πρέπει να αλλάξεις το πλάνο σου. Νομίζω ότι το βήμα παραπάνω θα το κάνει ο Ολυμπιακός».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ