Ακολουθήστε μας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρινάκης: «Παρέλαβα… καμμένη γη από τον Σωκράτη Κόκκαλη. Σφιχταγκαλιάσματα με Μελισσανίδη»

Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον “Real FM 97,8” έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού να αναφέρεται καυστικά στην εποχή Κόκκαλη και στα όσα βρήκε ο ίδιος όταν παρέλαβε την ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Πέτρου Κόκκαλη.

Αναλυτικά ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού μίλησε:

Για τον Πέτρο Κόκκαλη:Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη. Ήταν μαζί μας επειδή μας το είχε ζητήσει ο πατέρας του Σωκράτης Κόκκαλης για να έχει αντικείμενο απασχόλησης στην καθημερινότητά του. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του, καθώς και στην ΠΑΕ και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που άφησε χρέη 7.000.000 ευρώ. Δεν έχω να του πω κάτι“.

Για τον Σωκράτη Κόκκαλη:Το μοναδικό κοινό στοιχείο με τον Σωκράτη Κόκκαλη ήταν η ανάληψη της προεδρίας του Ολυμπιακού.  Εγώ δεν είχα και δεν έχω καμία σχέση με το δημόσιο. Δεν διαπλέχθηκα με κόμμα και πολιτικούς για να γιγαντωθώ. Οι δουλειές μου είναι στο εξωτερικό. Υπηρετώ την Ελλάδα στην παγκόσμια ναυτιλία. Χωρίς διακανονισμούς και χωρίς καθυστέρηση, πληρώνουμε όσα πρέπει ως ΠΑΕ στο ελληνικό δημόσιο, χωρίς εγώ να έχω καμία δουλειά με το ελληνικό δημόσιο. Εγώ από το 2010 βάζω χρήματα στον Ολυμπιακό, έχουμε πληρώσει από τότε στο ελληνικό δημόσιο πάνω από 150.000.000 ευρώ. Παραλάβαμε έναν Ολυμπιακό με τεράστια οικονομικά ρήγματα και τις δομές του υπό διάλυση.

Ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν ήταν διατεθειμένος να βγάλει την ΠΑΕ από το αδιέξοδο. Με το καλημέρα έβαλα 60 εκατομμύρια ευρώ, την πρώτη χρονιά πήραμε το πρωτάθλημα με όλα τα συστήματα απέναντί μας. Σε μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός ήταν παντοδύναμος και προερχόταν από το νταμπλ. Δεν μου έκανε εντύπωση η παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μίλησα ποτέ για την καμμένη γη που παραλάβαμε. Ήταν χειρότερη η κατάσταση από την ΑΕΚ που έπεσε στη Γ’ εθνική και του Παναθηναϊκού μετά την πολυμετοχικότητα.

Επί ημερών Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ οι εταιρείες του Σωκράτη Κόκκαλη έχουν λάβει τεράστια ποσά. Υπάρχει, επίσης, και σφιχταγκάλιασμα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Είναι γνωστή η παραχώρηση του Θωμά Μητρόπουλου, τόσο στον κ.Μελισσανίδη όσο και νωρίτερα στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Θωμάς Μητρόπουλος και η παρέα του μας έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τα τελευταία χρόνια και αυτό το πληρώσαμε. Δυστυχώς για αρκετούς ανθρώπους το χρήμα είναι βασιλιάς.

Εγώ τιμώ πάνω από όλους την ιστορία της ομάδας, θα πρέπει να δείχνουν όλοι ότι ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω χρημάτων και πολιτικών συμφερόντων. Αν ένας σύλλογος είναι μακριά από οποιοδήποτε κόμμα και κυβέρνηση είναι ο Ολυμπιακός.

Εγώ όταν ανέλαβα το 2010 είχαμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Γιώργο Παπανδρέου. Είχαμε αντιπαράθεση τότε με Γερουλάνο και Μπιτσαξή. Μετά επί ΝΔ είχαμε κόντρα με τον Αντώνη Σαμαρά ενώ και τώρα έχουμε μία μεγάλη αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα βάλω με οποιαδήποτε κυβέρνηση για το καλό του Ολυμπιακού.”

Για τις δικαστικές εκκρεμότητες: “Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να μην πιστεύει πως είμαι στοχοιημένος από την κυβέρνηση πολιτικά, όπως κανένας άλλος. Όλες οι κατηγορίες έχουν καταρρεύσει μέχρι τώρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αυτά που έχουμε δει είναι κωμικοτραγικά, δεν μπορώ ούτε να ξεχάσω ούτε να συγχωρήσω συγκεκριμένους ανθρώπους

Όλο αυτό καταρρέει. Τίποτα δεν με αγγίζει, εγώ θα πρέπει να κοιτάξω τη δουλειά μου, το μέλλον, όλο αυτό το σκοτάδι δεν με αγγίζει. Έχω προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων εναντίων των κυρίων Τσίπρα, Κοντονή, Τζανακόπουλου και Καμμένου. Αναμένουμε τις αποφάσεις. Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει ως τον Οκτώβριο, ίσως για πρώτη φορά θα βγει καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό.

Δεν έχω ανάγκη από την εκάστοτε κυβέρνηση να μου χαρίσει δάνεια. Δεν περιμένω να περάσουν από τη Βουλή χαριστικές ρυθμίσεις”.

Για τους αδελφούς Αγγελόπουλους: «Το ξεκαθάρισα με ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτή τη στιγμή ιδιοκτήτες είναι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και θα παραμείνουν. Έχουν ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα, έχουν φέρει δύο ευρωπαϊκά, αγαπούν τον Ολυμπιακό, τους στηρίζω και είμαι δίπλα τους. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ο Ολυμπιακός, Να μην ανησυχεί ο κόσμος. Είμαστε εγγυητές», τόνισε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Περισσoτερα για ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Follow Us