Ακολουθήστε μας

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Με περίπατο στον τελικό

Μόνο ένα οκτάλεπτο κράτησε η αγωνία στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Βουλιαγμένη. Μετά το 3-2 της πρώτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκες»… πάτησαν γκάζι, φτάνοντας άνετα στο 9-5 και στην πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Στο ξεκίνημα του, ο πρώτος ημιτελικός θύμιζε ντέρμπι, καθώς ναι μεν ο Ολυμπιακός πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ με την Τσουκαλά, όμως η Ξενάκη κρατούσε ζωντανή την Βουλιαγμένη, με το οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται με 3-2. Η δεύτερη περίοδος, όμως, ήταν… μονόλογος για τον Ολυμπιακό, με τις Μπενέκου, Αβραμίδου και Ε. Πλευρίτου να ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ σε 6-2, προτού η Κοντονή γράψει το 6-3 του ημιχρόνου.

Ίδια η εικόνα και στο β’ μέρος του ημιτελικού, με τον Ολυμπιακό να έχει τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, με τρία γκολ των αδελφών Πλευρίτου (δύο η Ελευθερία και ένα η Μαργαρίτα) να φτάνει στο 9-4 με το φινάλε της τρίτης περιόδου, με το τελικό 9-5 να στέλνει τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη, στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (18/7).

Η Ελευθερία Πλευρίτου ξεχώρισε από τον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας τρία τέρματα, ενώ για την Βουλιαγμένη, η Ξενάκη σημείωσε δύο γκολ.

1ο Οκτάλεπτο:

1—0 Τσουκαλά

1—1 Ξενάκη

2—1 Ελευθεριάδου

3—1 Κρίστμας

3—2 Ξενάκη

2ο Οκτάλεπτο:

4—2 Μπενέκου

5—2 Αβραμίδου

6—2 Ε. Πλευρίτου

6—3 Κοντονή

3ο Οκτάλεπτο:

7—3 Μ. Πλευρίτου

7—4 Γιαννοπούλου

8—4 Ε. Πλευρίτου

9—4 Ε. Πλευρίτου

4ο Οκτάλεπτο:

9—5 Νίνου

Τα οκτάλεπτα:  3-2, 3-1, 3-1, 0-1

Ολυμπιακός: Τσουκαλά, Ελευθεριάδου, Κρίστμας, Μπενέκου, Αβραμίδου, Ε. Πλευρίτου 3, Μ. Πλευρίτου,

ΝΟΒ: Ξενάκη 2, Κοντονή, Γιαννοπούλου, Νίνου,

Περισσoτερα για ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ