Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Μπέος: “Γιατί να φοβηθώ; Μου δίνουν συγχαρητήρια οι Ολυμπιακοί”

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Metropolis”.

Αναλυτικά όσα είπε ο δήμαρχος Βόλου:

Για τις τοποθετήσεις του για τον Μαρινάκη και το αν φοβάται: «Πήγα στην Αθήνα για τα Χριστούγεννα και μου έδιναν συγχαρητήρια Ολυμπιακοί. Ποτέ μου δεν φοβήθηκα και δεν θα πάρω τώρα στα 60 μου ασφάλεια. Μπορεί ο Μαρινάκης να είναι τεράστιος επιχειρηματίας με διασυνδέσεις, όμως, η ψυχή μου και η καρδιά μου δεν τον βλέπει. Τι του έκανα και βγήκε και είπε αυτά τα πράγματα για μένα; Πήγα φυλακή και αυτό είναι το ευχαριστώ; Με έβρισε. Δεν θα του απαντήσω; Όπως και με τον Καραπαπά. Αγανάκτησα.

Τρία χρόνια τον βλέπω, είτε στην Τρίπολη, είτε στο Αγρίνιο, είτε στην Ξάνθη, τα ίδια. Συνεχώς να κάνει μπούκα και να βρίζει μανάδες και πατεράδες. Και δεν αντιδρά κανείς. Γι’ αυτό δηλώθηκα στο φύλλο αγώνα. Ήξερα τι θα κάνει. Αυτές οι πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν. Στον αγωνιστικό χώρο παίρνεις αυτό που σου αξίζει, είτε σε αδικήσει κάποιος είτε όχι. Να αφήσουν τους διαιτητές και τους παίκτες να κάνουν αυτό που πρέπει. Εδώ στον Βόλο είμαστε αξιοπρεπείς και περήφανοι. Τι ήθελαν δηλαδή;

Να παίξουμε με κατεβασμένα παντελόνια; Φωνάζει ο Ολυμπιακός για εγκλήματα; Αν υπάρχει ένας που έκανε έγκλημα στο ποδόσφαιρο είναι επί ημερών Μαρινάκη. Παίζαμε με πέντε ελλείψεις, με τέσσερα παιδιά που έπαιζαν πέρσι στην Κ19 του ΠΑΟΚ, τέσσερις 23χρονους, γκολκίπερ τον 27χρονο Γκαραβέλη και άλλους δυο 28ρηδες. Και έκαναν την πρώτη τους τελική στο 63’».

Για τον Ολυμπιακό που έχει χαλάσει τον κόσμο μετά την ισοπαλία στον Βόλο: «Έτσι έχει μάθει και πονάει. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν για αδικίες. Όλοι οι άλλοι, δηλαδή, τι πρέπει να πουν; Ξέρετε ποιο ποδόσφαιρο θέλει να φτιάξει ο Ολυμπιακός; Το ποδόσφαιρο του “εμείς να παίρνουμε το Πρωτάθλημα και όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να γ@@@@”. Ας πούμε ότι οριακά η φάση δεν ήταν οφσάιντ. Και τι έγινε; Ολυμπιακός είσαι.

Σε μία φάση κρίνεται ένα ματς; Έχει ο Βόλος μεγαλύτερες διασυνδέσεις για να σε αδικήσει; Ο Ολυμπιακός είναι τεράστια ομάδα, μεγάλη δύναμη. Μην τη ρίχνετε τόσο χαμηλά. Φώναζαν για τα εισιτήρια. Γιατί να τους δώσουν εισιτήρια; Στον πρώτο γύρο ήθελαν 20-30 άτομα από τον Βόλο να πάνε στο Καραϊσκάκη και τους απάντησαν “ό,τι προβλέπει ο νόμος”. Δέκα προσκλήσεις, δηλαδή. Η διοίκηση του Βόλου γιατί να τους δώσει; Δεν υπάρχει κάποιος να τους αντισταθεί; Ποιοι είναι;».

Για το αν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα η συνάντηση των ιδιοκτητών των μεγάλων ΠΑΕ: «Μηδέν αποτέλεσμα θα φέρει. Το Πρωτάθλημα μια κίνηση μόνο θα το φτιάξει. Να πουν όλοι οι υπόλοιποι που δεν θέλουν να παίξουν τον ρόλο μαριονέτας “παίξτε μόνοι σας και αφήστε μας ήσυχους”. Οι μεγάλοι τι να εξυγιάνουν; Οι μεγάλοι θέλουν να παίρνουν το Πρωτάθλημα».

Για την ανάκληση των μηνύσεων στους διαιτητές: «Τις ανακαλώ όχι γιατί ήταν λάθος η ενέργεια. Έγιναν λάθη. Λάθη, κάποια από τα οποία θεωρώ ότι έγιναν με σκοπιμότητα. Τις ανακάλεσα σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ευαγγέλου, με τον οποίο δεν έχω ανταλλάξει ούτε καλημέρα. Είναι αδιανόητο επειδή ένας άνθρωπος έκανε ένα λάθος να κινδυνεύει η ζωή του, να τρομοκρατούνται τα παιδιά του και να του σπάζουν την περιουσία. Γι’ αυτό πήρα πίσω τις μηνύσεις».

Για την αποχή των διαιτητών: «Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι θέμα της ΕΠΟ αυτό. Εγώ στήριξα την αλλαγή στη διοίκηση της ΕΠΟ, μια αλλαγή που θα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα. Ήρθαν σε πολλά επίπεδα καλύτερα αποτελέσματα, λυπάμαι όμως επειδή ο Γραμμένος δεν κατάφερε να αντισταθεί στα μεγάλα συμφέροντα. Ίσως ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ