Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Μπερτομέου: «Η σεζόν πρέπει να ολοκληρωθεί για τους φιλάθλους μας»

Τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ολοκληρωθεί η σεζόν στην Euroleague, εξέφρασε με δηλώσεις του στο “sports.ru” ο Τζόρντι Μπερτομέου.

«Αν οι κυβερνήσεις και οι αρχές κάθε χώρας μας επιτρέψουν να οργανώσουμε παιχνίδια και αν κάνουμε ό,τι πρέπει να για να υπάρξει ασφάλεια για τους παίκτες και τις ομάδες, τότε είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε την σεζόν. Πρέπει να το κάνουμε αυτό, όχι γιατί έχουμε υποχρέωση προς τους συνεργάτες μας, αλλά και κυρίως γιατί έχουμε υποχρέωση προς τους φιλάθλους μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε αυτό που αγαπούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, δηλαδή το μπάσκετ υψηλού επιπέδου», υποστήριξε ο CEO της Euroleague, ενώ στην συνέχεια μίλησε για τις ομάδες οι οποίες είπαν «όχι» στο σχέδιο των περικοπών.

«Ποτέ δεν αποκαλύπτουμε λεπτομέρειες σε συζητήσεις, μιλάμε μόνο για τις αποφάσεις. Είμαστε ενωμένοι και έτσι παίρνουμε τις αποφάσεις. Από την αρχή θέλαμε τους συλλόγους μαζί μας στο κομμάτι της συμφωνίας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχαμε 300 διαφορετικές υποθέσεις παικτών. Πρέπει όλοι να κατευθυνθούμε προς την ίδια κατεύθυνση και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Η συμφωνία ήταν αναγκαία και δημιούργησε μία καλή βάση για τους συλλόγους και τους παίκτες».

Από εκεί και πέρα, ο Μπερτομέου μίλησε:

Για τις αντιδράσεις παικτών, όπως ο Μάικ Τζέιμς:

«Η πλειοψηφία των παικτών αποδέχεται την συμφωνία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Euroleague εμπλέκονται περίπου 300 αθλητές. Εγώ θέλω να τους ευχαριστήσω, επειδή κατανοούν την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Αντιλήφθηκαν ότι παίζουν κομβικό ρόλο και μας βοήθησαν να βρούμε έναν τρόπου να λύσουμε την κρίση. Η γνώμη τους επηρεάζει σίγουρα τους φιλάθλους και είμαι σίγουρος ότι εκτίμησαν την πορεία και την έκβαση των διαπραγματεύσεων. Η μείωση των μισθών δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά σίγουρα θα έχει θετικό αντίκτυπο στις ομάδες. Θα τις βοηθήσει να επιστρέψουν με μικρότερη ζημιά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείξαμε ενωμένοι, παίκτες, παράγοντες και ομάδες».

Για τις οικονομικές επιπτώσεις των ομάδων:

«Οι ομάδες, η λίγκα και οι συνεργάτες μας έχουν αντιληφθεί τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Το μέγεθος της ζημιάς θα εξαρτηθεί από το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και κάτω από ποιες συνθήκες. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς τι θα συμβεί. Πολλές ομάδες έχουν χάσει έσοδα από τα εντός έδρας ματς που δεν διεξήχθησαν. Είμαστε σε διάλογο με τους συλλόγους και εξετάζουμε όλα τα πιθανά σενάρια, τόσο σε βραχυπρόθεσμο, όσο και μακροπρόθεσμο επίπεδο».

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC