Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

“Ομάδα Α”… ο Ολυμπιακός!

Η συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, αφού πρώτα συναντήθηκε με τους επικεφαλείς του ΕΣΑΚΕ, έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση των εξελίξεων αναφορικά με την Basketleague και την συμμετοχή του Ολυμπιακού στην πρώτη κατηγορία.

Ολοι βλέπουν πλέον αυτό που ο Ολυμπιακός έχει επισημάνει γραπτώς στην οικονομική πρόταση που είχε καταθέσει τον Μάϊο, ότι χωρίς σχεδιασμό και χωρίς τους ερυθρόλευκους, πρωτάθλημα δεν μπορεί να γίνει.

Οι ομάδες έχουν βαρέσει διάλυση, δεν έχουν από πουθενά πόρους, ούτε από χορηγίες ούτε από τηλεοπτικά δικαιώματα, δεν μπορούν να βρουν καν παίκτες για να φτιάξουν ρόστερ, την ίδια ώρα που για αρκετές ομάδες δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουν καν να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα, όπως π.χ. ο Πανιώνιος για τον οποίο δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Οσο ο Γιαννακόπουλος και η παρέα του να θέλουν να έχουν κλειστά αυτιά και μάτια, αυτή είναι η πραγματικότητα, ότι χωρίς τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει πρωτάθλημα μπάσκετ και ας το πάρουν χαμπάρι ακόμα και αν είναι αργά.

Οπως γράφαμε και χθες, ψάχνουν να βρουν το “παραθυράκι” για να γίνουν όλα με νόμιμο τρόπο και να φύγει η βρώμα από τον χώρο του Ελληνικού μπάσκετ.

Τα επόμενα βήματα του Αυγενάκη είναι να προκληθεί αλλαγή στην ΚΕΔ, αλλαγή προσώπων καταρχήν, με την εξασφάλιση ότι μετέπειται η διαιτησία θα γίνει επαγγελματική και θα περάσει στον έλεγχο του ΕΣΑΚΕ.

Ακολούθως θα μιλήσει με τους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ και θα εξασφαλίσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο από την ΕΡΤ.

Με αυτό τον τρόπο λύνεται το mexritelous για τον Ολυμπιακό και θα μπορεί να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία.

Πως θα γίνει αυτό; Δεν θα χάσει καμία ομάδα την θέση της. Η 14η θέση μένει ακόμα κενή, αφού ούτε η Αγιά Λάρισας αλλά ούτε και η Καρδίτσα έχουν την δυνατότητα να παίξουν στην Basketleague. Οπότε η wild card θα πάει στον Ολυμπιακό και όπου βλέπετε “ομάδα Α” στην κλήρωση θα αντιστοιχεί στους ερυθρόλευκους.

 

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ