Ακολουθήστε μας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

«Υπήρξε θετική ανταπόκριση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για κόσμο στα γήπεδα»

Ο Άγγελος Παπανικολάου μίλησε στον Over FM 104.9 και την εκπομπή «Overage» με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη για την άρση της απόφασης για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

Μόλις μία μέρα μετά την έγκριση των λοιμωξιολόγων για την είσοδο του κόσμου στα γήπεδα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ανακάλεσε. Ο καρδιολόγος εξηγεί το χρονικό αυτής της απόφασης…

«Πράγματι υπήρχε μια τεράστια αντιπαράθεση για το πότε πρέπει να ανοίξουν σε ένα μικρό ποσοστό τα γήπεδα ώστε να μπει ο κόσμος. Εκτιμήθηκαν τα δεδομένα και θεωρήθηκε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων ότι ήταν κατάλληλη περίοδος ώστε να υπάρξει ένα πιλοτικό άνοιγμα. Όμως, οποιαδήποτε απόφαση έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Θεωρήθηκε λόγω κάποιων άλλων δεικτών, όπως η αύξηση των λημμάτων, ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και πρέπει να είμαστε λίγο πιο επιφυλακτικοί, να το καθυστερήσουμε λίγο».

Για το αν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πήρε μόνος του την απόφαση, ο κ. Παπανικολάου διαβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει…

«Υπήρχε η συνεδρίαση επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία έδωσε εισήγηση προς το Υπουργείο Αθλητισμού, με βάση το πρωτόκολλο που κατέθεσε η Σούπερ Λιγκ, που είχαν συγκεκριμένες θέσεις στις εξέδρες, μέχρι 10%, με αποστάσεις. Ήταν πολύ καλά τεκμηριωμένο και υπήρξε θετική έγκριση. Δεν έκανε πράγματα μόνος του».

Περισσoτερα για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ