Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Μπολόνια, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βίρτους την Παρασκευή (26/12, 21:30 Novasports), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της EuroLeague. Γι αυτό το ματς μίλησε από το αεροδρόμιο ο Κώστας Παπανικολάου, που σχολίασε τι πρέπει να κάνει η ομάδα του Πειραιά για να φύγει με τη νίκη από την Ιταλία.
Για την περσινή νίκη στο Μιλάνο και τη σημαντική νίκη που είχε πάρει τότε ο Ολυμπιακός:«Το συζητούσαμε με τον Σάσα αυτό στο αυτοκίνητο που ερχόμασταν. Ευελπιστούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να βοηθήσει και φέτος και να κάνουμε ένα αντίστοιχο του περσινού. Ξεχάστηκα κιόλας, χρόνια πολλά σε όλους. Υγεία πάνω από όλα σε όλο τον κόσμο, να χαρούν όλοι αυτές τις μέρες με τις οικογένειές τους, με χαμόγελα, με όμορφα συναισθήματα και ομορφες σκέψεις».
Για τη Βίρτους και το τι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια:«Είναι μια ομάδα που της αρέσει πάρα πολύ να παίζει έναν physical τύπο παιχνιδιού, να χαλάει το σύστημα της αντίπαλης ομάδας, να κόβει τις εύκολες πάσες, να κάνει deny. Κύριο μέλημα είναι να ματσάρεις αυτή την ενέργεια και να παίζεις στο ίδιο επίπεδο. Από εκεί και πέρα, έχουμε το ταλέντο και τους παίκτες να δώσουν το κάτι παραπάνω, αλλά όλα πρέπει να ξεκινήσουν από αυτό το κομμάτι».
