Ακολουθήστε μας

RED BLOGS

Η αλήθεια των αριθμών: Πλήρωσε το “κλείσιμο” και την κούραση

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε δύο γκολ από τη Ντιναμό μέσα στο Καραϊσκάκη και πλέον θα πρέπει να κερδίσει μέσα στην Ουκρανία για να προκριθεί, αφού δεν του αρκεί μία ισοπαλία με 1-1.

Ομως οι ερυθρόλευκοι, που προηγήθηκαν δύο φορές, φάνηκαν να μένουν από δυνάμεις, να κλείνονται στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο για να κρατήσουν το 2-1 και τελικά να το πληρώνουν στο τέλος.

Ο Ολυμπιακός είχε 7 τελικές προσπάθειες, με τις 4 να βρίσκουν εστία, όμως και η Ντιναμό είχε 6 τελικές επίσης με 4 εντός εστίας.

Ομως με το παιχνίδι που έκαναν οι Ουκρανοί στο δεύτερο ημίχρονο και με τον χώρο που τους έδωσαν οι ερυθρόλευκοι, απέκτησαν μία κατοχή της τάξεως του 54%, σύμφωνα με το επίσημο site της UEFA, ενώ το παιχνίδι φαίνεται να κρίθηκε στο passing game, με την Ντιναμό να αλλάζει 612 πάσες στο ματς (οι 550 εύστοχες) έναντι μόλις 433 του Ολυμπιακού (οι 388 εύστοχες). Σημαντική διαφορά για εντός έδρας παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους που έδειξαν να μην πιστεύουν στη νίκη, παρά τις ευκαιρίες που είχαν.

Η ρεβάνς στο Κίεβο θα είναι δύσκολη, με το ματς με την ΑΕΚ την Κυριακή να προέχει πλέον για να μην χαθεί και η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Περισσoτερα για RED BLOGS

Follow Us