Ο Ολυμπιακός έπαιζε σαν την… γάτα με το ποντίκι τον Ατρόμητο σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Χουτεσιώτη που… έβγαζε ότι περνούσε από μπροστά του (με κορυφαία στιγμή την επέμβαση στο πέναλτι του Ελ Κααμπί στο 79’), για να έρθει να δώσει την λύση ένα… στόπερ, ο Νταβίντ Κάρμο, που με κεραυνό στο 82’, πέτυχε το 1-0 και επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην φετινή Super League.
Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης στο α’ μέρος, με τους Πειραιώτες να δημιουργούν την πρώτη καλή τους ευκαιρία στο 8’, όταν και η όμορφη προσπάθεια του Γκουστάβο Σα, δεν βρήκε στόχο.
Στο 10’, οι «ερυθρόλευκοι» φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Φορτούνης κάνει την σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα περνά από τον Σα, με τον Ελ Κααμπί να πιάνει εντυπωσιακά την κεφαλιά ψαράκι, να βλέπει, όμως, την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη.
Στο 28’ ο Ολυμπιακός… αγγίζει για ακόμα μία φορά το γκολ, με τον Φορτούνη να εκτελεί αριστοτεχνικά κτύπημα φάουλ, με την μπάλα, όμως, να μην του κάνει το χατίρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα, στο 30’, ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε το σουτ του Ζέλσον Μάρτινς.
Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, με τον Φορτούνη πρωταγωνιστή σε ακόμα μία φάση, όταν και τροφοδότησε τον Σα, όμως το πλασέ του τελευταίο δεν βρήκε στόχο, στο 37΄.
Η τελευταία άξια αναφοράς στιγμή στο α’ μέρος, όμως, άνηκε στους φιλοξενούμενους, με τον Μουτουσαμία να κάνει το σουτ στο 41’, χωρίς, όμως, να ανησυχήσει τον Ορτέγα, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.
Ο Ολυμπιακός μπήκε με… φόρα και στο β’ μέρος και με το ξεκίνημα του έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία του στο ματς. Ήταν το 48ο λεπτό, όταν και ο Φορτούνης γέμισε την μπάλα, ο Ελ Κααμπί βρέθηκε φάτσα – κάρτα με το τέρμα, όμως ο Χουτεσιώτης, με εντυπωσιακή επέμβαση, έβγαλε την εξ επαφής κεφαλιά του Μαροκινού φορ.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να… σπαταλούν τις σπάνιες ευκαιρίες που τους παρουσιάζονταν και στο 55’, μετά από γύρισμα του Σα από τα δεξιά, ο Ζέλσον με τακουνάκι έδωσε ασίστ «πάρε – βάλε» στον Μπρούνο, με τον τελευταίο, όμως, να μην μπορεί να νικήσει σε απίθανο τετατετ τον Χουτεσιώτη, ενώ στην συνέχεια της φάσης, ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου, έβγαλε και το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Ελ Κααμπί.
Στο 58’ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, με τους Τικνιζιάν και Σιπιόνι να παίρνουν τις θέσεις των Μπρούνο και Μουζακίτη, ενώ ο Κάρμο αντικατέστησε τον τραυματία Πιρόλα.
Στο 66’ το κτύπημα φάουλ του Τσούμπερ βρήκε πάνω στον Ροντινέι και πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Γουστάβο,
Στο 67’ ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο ματς και τον Ρόκα, αντί του Φορτούνη, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Ελ Κααμπί έπιασε το πλασέ, όμως είδε και πάλι τον Χουτεσιώτη να πετάγεται στο δεξί του γάμα και με τις άκρες των δακτύλων του, να πετά την μπάλα σε κόρνερ.
Η τελευταία κίνηση του Μεντιλίμπαρ ήταν ο Ζότα Σίλβα στην θέση του Σα, στο 74’ και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός είχε την χρυσή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Ρόκα, σε ανατροπή του από τον Μουντές.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος προσπάθησε με εκτέλεση α λα Πανένκα να κερδίσει τον Χουτεσιώτη, ο τελευταίος, όμως, δεν… ψάρωσε και μπλόκαρε με άνεση την μπάλα.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε την ασφυκτική του πίεση, με τα σουτ των Ζέλσον και Ροντινέι να καταλήγουν κόρνερ στο 81’, ενώ στην συνέχεια της φάσης ήρθε η… λύτρωση.
Ήταν το κόρνερ του Ροντινέι και μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα κατέληξε στον Κάρμο, που με κεραυνό δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Χουτεσιώτη, πετυχαίνοντας το 1-0.
Στο 84’ οι Πειραιώτες βγήκαν και πάλι στην επίθεση, με την κεφαλιά του Ζότα Σίλβα να περνά ψηλά άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Ρόκα έκανε την ατομική προσπάθεια και το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε σε κόρνερ.
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Ροντινέι, για μαρκάρισμα με τις τάπες πάνω στον αστράγαλο του Τσιλούλη, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.
Ολυμπιακός (4-2-3-1): Ορτέγα, Ροντινέι, Σμαϊλοβιτς, Πιρόλα (57’ Κάρμο), Μπρούνο (57’ Τικνιζιάν), Μουζακίτης (57’ Σιπιόνι), Έσε, Μάρτινς, Φορτούνης (67’ Ρόκα), Σα, Ελ Κααμπί.
Ατρόμητος (4-2-3-1): Χουτεσιώτης, Μουντές, Σταυρόπουλος, Μήτογλου, Ούρονεν, Τσιγγάρας, Μουτουσαμί, Νούνιες (57’ Τσιλούλης), Τσούμπερ, Πνευμονίδης (65’ Λύρατζης), Τσαντίλας (57’ Τζοβάρας).
