Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

«Ο Ολυμπιακός δεν χρωστάει, δεν γνωρίζουμε γιατί μας τιμώρησε η Euroleague»

Την άγνοια τους για τον λόγο για τον οποίο η Euroleague τιμώρησε τον Ολυμπιακό,  για φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, εκφράζουν οι “ερυθρόλευκοι”.

Όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά, αγνοούν τον λόγο της τιμωρίας που τους επέβαλλε η διοργανώτρια αρχή και ψάχνουν και οι ίδιοι να βρουν τον λόγο της απόφασης, καθώς ο Ολυμπιακός δεν έχει την παραμικρή οικονομική οφειλή προς οποιονδήποτε.

Στην ανακοίνωση της η Euroleague, μάλιστα, υποστηρίζει πως συνεχίζεται η έρευνα και για τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης παραπέμπει τον Ολυμπιακό στην Οικονομική Επιτροπή (Financial Panel) για περαιτέρω παρακολούθηση της κατάστασης συμμόρφωσης του συλλόγου με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία άνοιξε με βάση τη φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, παραλείποντας να δώσει πληροφορίες και μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων Σχεδίων Συμμόρφωσης (Compliance Plans), σύμφωνα με τα Άρθρα 32α, δ και ε του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται σε διάστημα 30 ημερών, όταν και ολοκληρωθεί όλη η ανταλλαγή εγγράφων.

Από την Οικονομική Επιτροπή έχει επιβληθεί ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο απαγορεύει στον Ολυμπιακό να αποκτήσει νέους παίκτες ή προπονητές, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έλαβε τις εξωτερικά ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο όμιλος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τους Κανονισμούς του FSFPR, η έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 θα συνεχιστεί με τη λήψη περαιτέρω μέτρων».

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC

Follow Us

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ