Ακολουθήστε μας

OLYMPIACOS BC

Παπανικολάου: «Επικίνδυνη και απρόβλεπτη η Μακάμπι»

Εξαιρετικά επικίνδυνη και απρόβλεπτη ομάδα, η οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε αμυντική ανισορροπία, χαρακτήρισε την Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Κώστας Παπανικολάου, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης του ΣΕΦ (16/10, 21:00).

Αναλυτικά:

Οι διπλές εβδομάδες είναι πάντα ιδιαίτερες, ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις δύο εξαιρετικές ομάδες όπως η Αρμάνι και η Μακάμπι.  Δεν είναι η πρώτη χρονιά που συμβαίνει, οπότε λίγο – πολύ όλοι έχουνε την εμπειρία από αυτές τις καταστάσεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά όπως δεν είναι για εμάς, έτσι δεν είναι και για τους αντιπάλους μας. Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο, να αφήσουμε πίσω μας το παιχνίδι με την Αρμάνι και να κοιτάξουμε μπροστά, στην ευκαιρία που έχουμε να κάνουμε άλλη μια καλή εμφάνιση και να παλέψουμε να πάρουμε άλλη μια νίκη.

Η Μακάμπι είναι μια ομάδα με σταθερό κορμό με πάρα πολύ κομβικούς παίκτες. Μία πολύ σκληρή αμυντικά ομάδα με πολύ ταλέντο στην επίθεση. Έχει την ικανότητα να μεταφέρει την αμυντική δυναμική στο γρήγορο παιχνίδι στην επίθεση, είτε σε πρωτεύων είτε σε δευτερεύων αιφνιδιασμό, είτε  με ένα γρήγορο πικ εν ρολ και γρήγορες καταστάσεις, να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές ανισορροπίες  της κάθε άμυνας. Αυτό την κάνει μια επικίνδυνη και απρόβλεπτη ομάδα και θέλει πολύ συγκέντρωση, ειδικά στα πρώτα 8’’ της άμυνας. Και σε δευτερεύων αιφνιδιασμό, όμως, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι γιατί έχει παίκτες που μπορούν να προκαλέσουν πολλές ανισορροπίες στο παιχνίδι.

Περισσoτερα για OLYMPIACOS BC