Ακολουθήστε μας

ΒΟΛΕΪ

Πετρέας: «Θέλω να τελειώνουν τα πρωταθλήματα στο γήπεδο»

Στο Instagram της ΕΟΠΕ μίλησε ο Γιώργος Πετρέας, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να τονίζει πως τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα, όμως παράλληλα η επιστροφή σε αυτά θα πρέπει να γίνει με τις σωστές προϋποθέσεις.

Αναλυτικά ο Πετρέας μίλησε:

Για το πώς πέρασε στη καραντίνα: “Πέρασα από διάφορα στάδια. Στην αρχή υπήρχε απορία γιατί από εκεί που ήμασταν στα γήπεδα σταματήσαμε τα πάντα, φθάσαμε σε ένα σημείο που υπήρχε απογοήτευση αλλά εδώ και μία εβδομάδα υπάρχει αισιοδοξία. Όχι μόνο επειδή εμείς οι αθλητές θα επανέλθουμε στα γήπεδα, αλλά θα επιστρέψει η κοινωνία σε μία κανονικότητα. Την πρώτη εβδομάδα προσπαθούσα να ενημερωθώ για το τι συμβαίνει. Ως αθλητές την αναζητούσαμε και εμείς την ξεκούραση αλλά μετά από μία εβδομάδα μας έλειπε η καθημερινότητα, η παρουσία με τους συμπαίκτες μας, οι αγώνες και άλλα πολλά. Στο σπίτι προσπάθησα να κάνω προσομοίωση της προπόνησης στο γήπεδο, πάντα σε συνεννόηση με τον γυμναστή του Ολυμπιακού. Σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερα αλλά δεν είμαι στην κατάσταση που ήμουν πριν 2 μήνες. Δεν έχω επαφή με την μπάλα, όμως είμαι επαγγελματίας και δεν έπρεπε να αφήσω τον εαυτό μου και το σώμα μου”.

Για την επιστροφή στα γήπεδα φέτος: “Πρέπει να βλέπουμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα. Από την Δευτέρα θα έχουμε κάποια ελευθερία και τα αποτελέσματα αυτής θα φανούν σε 10 μέρες. Μπορεί να είναι χειρότερα τα πράγματα που δεν το εύχομαι ή καλύτερα. Η επαναφορά στους αγωνιστικούς χώρους πρέπει να γίνει με τις σωστές προϋποθέσεις που θα μας οδηγήσει πάλι στην κανονικότητα. Όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά στη ζωή γενικότερα. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όπως με τους ξένους, γιατί στον Ολυμπιακό οι περισσότεροι δεν βρίσκονται στην Ελλάδα”.

Για την προσωπική του άποψη για το πρωτάθλημα: “Εγώ θέλω να τελειώνουν τα πρωταθλήματα στο γήπεδο και η καλύτερη ομάδα να πάρει τον τίτλο. Να έχεις την ευκαιρία στο γήπεδο να το δείξεις αν είσαι καλύτερος. Πρέπει όμως να δούμε και την υγεία των αθλητών, όχι μόνο ως μονάδες γιατί όλοι έχουν οικογένεια στο σπίτι. Για να ξεκινήσουμε πρέπει να λυθούν όλα τα θέματα που έχουν προκύψει. Εγώ θέλω να αγωνιστώ, αυτό έχω μάθει να κάνω και αυτό είναι που μου δίνει χαρά. Το τελευταίο διάστημα την έχω ανάγκη αυτή την χαρά. Υποθετικά μιλώντας θα έχουμε 4 εβδομάδες προετοιμασίας. Αν σκεφτεί κανείς ότι τον Αύγουστο που κάνεις προετοιμασία 6 εβδομάδων για μία ολόκληρη σεζόν, οι 4 εβδομάδες είναι ικανοποιητικές. Η φόρμα έχει χαθεί, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αν κάποιος δεν άφησε τον εαυτό του αυτό το διάστημα”.

Για το πρωτάθλημα: “Πρέπει να δούμε τι σύστημα θα παίξουμε αν γίνει το πρωτάθλημα. Στις 9 Μαΐου είχαμε επέτειο στον Ολυμπιακό για τα 2 τελευταία πρωταθλήματα και στόχος μας είναι να πάρουμε και το φετινό. Το Λιγκ Καπ ήταν μία απώλεια, θέλαμε να κρατήσουμε τον τίτλο αλλά πλέον το αφήσαμε πίσω μας. Αν δεν υπήρχε η διακοπή και θα διεκδικούσαμε το κύπελλο”.

Περισσoτερα για ΒΟΛΕΪ